Üniversitede proje hazırlama ve yürütme bilincini yerleştirmede öncülük etmek, öğretim elemanlarını bu yönde teşvik etmek, proje hazırlama ve yönetimi konularında eğitim çalışmalarında bulunmak, danışmanlık ve bilgilendirme hizmetleri vermek için çalışmalar yapan Proje Koordinasyon Merkezinin çalışmaları olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor. 

ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) işbirliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde, Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ve 2017 Yılı Teknik Destek Programı 2. döneminde başarılı bulunan projeler arasında yer alan “Sınai Mülkiyet Hakları Süreç Yönetimi Eğitimi” projesinin imza töreni gerçekleştirildi. Törene, Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek ve GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek katıldı. 

Teknik Destek kapsamında Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğünden 5 personel ve Koordinatörlük ile işbirliği içerisinde çalışmakta olan üniversitemiz birimlerindeki 20 öğretim elemanına, sınai mülkiyet hakları konusunda eğitim verilecek. Düzenlenecek eğitimle ayrıca Proje Koordinasyon Merkezi çalışanlarının patent başvuru dosyası belgeleri, tarifname, istem gibi konularda bilgi sahibi olması da hedefleniyor. 

Eğitimin, ÇOMÜ patent portföyünün zenginleşmesine destek vererek, üniversitemizin Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksine girme yönündeki çalışmalarına katkı sunması amaçlanıyor. 

“Sosyal Bilimciler İçin Akademik İngilizce Eğitimi” Projesi 

GMKA ile iş birliği neticesince imzalanan bir diğer proje ise üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından sunulan “Sosyal Bilimciler için Akademik İngilizce Eğitimi” Teknik Destek Projesi. Projenin imza törenine Sosyal Bilimler Enstitüsü adına proje yetkilisi Arş. Gör. Ulvi Cenap Topçu ve GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek katıldı. 

Üniversitemizin ve Kalkınma Bakanlığının misyon ve stratejik hedefleri gözetilerek hazırlanan proje ile uluslararası bilgi kaynaklarının kullanımı, uluslararası yayın üretilmesi ve uluslararası mecralarda sunum ve işbirliği gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü ve proje ortağı Turizm Fakültesi bünyesindeki genç akademisyenlerin Akademik İngilizce kullanımında verimin yükseltilmesi ile üniversitemizin uluslararası alanda başarısının ve saygınlığının artırılmasına katkı sunması da amaçlanıyor. 

Projenin sahibi Sosyal Bilimler Enstitüsü adına Arş. Gör. Ulvi Cenap Topçu tarafından başlatılan proje süreci, Yrd. Doç. Dr. Ali Şahin Örnek koordinatörlüğündeki Proje Koordinasyon Merkezi’nin rehberliği ve proje ortağı Turizm Fakültesi adına Yrd. Doç. Dr. Halil Korkmaz’ın katılımı ile son halini alarak Nisan ayında “Sosyal Bilimciler için Akademik İngilizce Eğitimi” adıyla Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na sunuldu. Proje, yapılan değerlendirme sonucunda 2017 Yılı Teknik Destek Programı 2. dönem başvuruları arasında başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.


Kaynak: Haber Merkezi