İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa; Vali İlhami AKTAŞ ve eşi Songül Aktaş, AK PARTİ 27.Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu,  İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ömüt, Protokol üyeleri, Çanakkale Tarım ve Orman Şubeİlçe Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, Muhtarlar, Birlik, Kooperatif Başkanları, Teknik Personel ve çok sayıda kadın üretici katıldı.

 

“Türkülerle Tarım, Nağmelerle Kadın” temalı müzik dinletisi programı öncesinde Vali İlhami Aktaş, Tarım, Orman ve İnsan fotoğraf yarışmasında dereceye giren “Kadın ve Tarım” temalı eserlerden oluşan fotoğraf sergisini gezerek İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan’dan eserler hakkında bilgi aldı.

 

Ardından Vali İlhami Aktaş, Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri başta olmak üzere, Birlikler, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, dernekler, kadın çiftçiler, ilçelerin coğrafi işaretli ürünlerinden oluşan tanıtım ve satış stantlarının ziyaret etti.

 

Stantlarda üretici kadınlarla sohbet eden Vali İlhami Aktaş, ürünler hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ve kadın üreticilerden bilgi aldı.

 

Üretici kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlayan Vali İlhami Aktaş, çalışmalarında başarılar diledi.

 

Stant ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, Türkülerle Tarım, Nağmelerle Kadın” temalı müzik dinletisi programına geçti.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ÇÖMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

 

Yapılan konuşmaların ardından “Türkülerle Tarım, Nağmelerle Kadın” temalı, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personelinden oluşan Grup Hasat, Boğazın Efeleri Halk Oyunları Araştırma ve Yaşatma Derneği, Çanakkale Troya Ozanları, İl Müdürlüğü Folklor Ekibi ve Kadınların Geleneksel Mani Atışı canlandırma grubu tarafından sergilenen müzik dinletisi-folklor gösterisi izlendi.

 

“Türkülerle Tarım, Nağmelerle Kadın” temalı müzik dinletisi ve folklor gösterisinin düzenlenmesinde emeği geçenlere Vali İlhami Aktaş’ın  eşi Songül Aktaş tarafından çiçek hediye edilmesinin ardından günün anısına fotoğraf çekimi ile program son buldu.

Kaynak: Valilik