ODAŞ sponsorluğundaki Çanakkale Okçuluk Spor Kulübü, 6 sporcusuyla 2024 Okçuluk Federasyonu Kupası Çanakkale İl Yarışması Elemeleri ve Çanakkale Salon Okçuluk İl Şampiyonası’nda 7 dalda dereceye girdi. ODAŞ Maden Grubu Başkanı Ali Kemal Kazancı, sporcuları kutlarken “Kulübümüzün Çanakkale’ye ve ülkemize daha büyük başarılar getireceğine inancımız tam” dedi.

 

Enerji ve madencilik sektörünün lider şirketlerinden ODAŞ, Çanakkale Okçuluk Spor Kulübü'nün ana sponsoru olarak genç yetenekleri desteklemeye devam ediyor. Aralık ayında gerçekleşen 2024 Okçuluk Federasyonu Çanakkale İl Yarışması Elemeleri ve Çanakkale Salon Okçuluk Şampiyonası'nda ODAŞ'ın desteklediği sporcular dereceye girerek çeşitli başarılar elde ettiler.

 

10 Aralık’ta düzenlenen Çanakkale Salon Okçuluk Şampiyonası’nda 6 kulüpten 65 sporcu mücadele etti. 16 Aralık’ta gerçekleşen 2024 Okçuluk Federasyonu Kupası Çanakkale İl Yarışması Elemeleri ise toplam 9 kulüpten 85 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Elemelerde ODAŞ'ın desteklediği Çanakkale Okçuluk Kulübü’nden 6 sporcu toplam 7 dereceyi kulübe kazandırdı.

 

Sporcular, gençlerden büyüklere birçok kategoride dereceye girdi

2024 Okçuluk Federasyonu Kupası Çanakkale İl Yarışması Elemeleri’nde Çanakkale Okçuluk Kulübü sporcularından Beril Yüksel, Genç Kızlar kategorisinde 3’üncü olurken, Genç Erkekler’de Muhammed Akartuna 1’inciliği, İbrahim Taha Yazıcı ise aynı kategoride 2’nciliği elde etti. Büyük Kadınlar kategorisinde ise Eda Nur Karataş, yarışmayı 3. olarak tamamladı.

Çanakkale Salon Okçuluk İl Şampiyonası’nda ise Klasik Yay Erkekler 13-14 yaş kategorisinde İbrahim Taha Yazıcı 1’inciliği, Musab Eren Yıldızlı ise 2’nciliği kazandı. Klasik Yay Erkekler 11-12 yaş kategorisinde ise yine Çanakkale Okçuluk Kulübü’nden Batu Şensoy 2’nci olarak kulübe üstün başarılar kazandırdı.

 

ODAŞ Maden Grubu Başkanı Ali Kemal Kazancı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Okçuluk sporunun ülkemizdeki gelişimine ve genç yeteneklerin bu alandaki çalışmalarına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Sabır, disiplin, konsantrasyon, odaklanma ve özgüven gelişimini destekleyen okçuluk sporu ile Çanakkale Okçuluk Kulübü, 200 öğrencisiyle başarılara imza atmaya devam ediyor. Çanakkale İl Yarışması Elemeleri ve Çanakkale Salon Okçuluk İl Şampiyonası’ndan dereceyle dönen 6 sporcumuz başta olmak üzere, katılan ve emeği geçen tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Çanakkale Okçuluk Kulübü’nün önümüzdeki dönemde daha büyük başarıları ülkemize getireceğine yönelik inancımız tam” dedi.

Haber merkezi