Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen TOBB Başkanı Hisarcıkoğlu’nu ziyaret etti.  Ekonomideki son dönem gelişmeler, piyasalarda oluşan yeni talepler ve üyelerin, Çanakkaleli işadamlarının istekleri hakkında Hisarcıklıoğlu’na bilgi veren Kaya Üzen “verimli, faydalı ve kapsamlı “ bir görüşme olduğunu ifade etti.

Ülkemiz özel sektörünün en güçlü ve en büyük sivil toplum kuruluşu olan TOBB ile yapılan görüşmelerden alınan sonuç ve taleplerin devlet nezdinde çok titizlikle takip edildiğini ifade eden Kaya Üzen “gerek projelerimiz gerekse üyelerimizin sorunlarına kısa sürede çözüm bulmak için Birliğimiz Başkanı ve yetkilileri gereken özeni ve desteği vermektedirler. Bu nedenle bizim Sayın Başkan ile görüşmemiz çok önemli bir lobi etkisi oluşturmaktadır.
Görüşmede Çanakkale’de gerçekleştirilen ve takip ettikleri projelerle ile ilgili bilgi sunan Üzen “Ayrıca Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüğüm İpsala UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic.A.Ş. Sınır Kapısı çalışmaları ve hâlihazırda yapımı devam eden ve haziran ayı içerisinde bitirilmesi planlanan sınır kapısındaki Tır Parkı’na ilişkin Sayın Başkanımıza bilgilendirme bulundum. İhracatımıza yönelik çalışan TIR’larımız için antrepo depolarının yanında çok geniş bir park yaptırıyoruz. Kısa sürede devreye alınacak. İhracat işlemlerinin kolaylaştırılması açısından önemli bir adım. Bu parkın kısa sürede hizmete alınması Sınır Kapımız için önemli bir hizmet olacak”
Diğer yandan ilimiz ekonomisinin gelişmesi, altyapısı ile ilgili de birçok talebimiz var. Boğaz Köprümüz sonrasında yepyeni bir döneme girdik. Çok hızlı ve yoğun bir dönüşüm gelişim dönemine girdik. İhracatımız yaklaşık 235 Milyar Dolara geldi ve her ay yeni bir rekor kırılıyor. Körfez ülkelerinde ve Ukrayna’da yaşanan zorluklara rağmen ihracatımız çok hızlı gelişiyor. Çanakkale bu anlamda hem önemli bir kapı hem de üs haline gelmeye başladı.
Borsa olarak bizler Çanakkale’nin bu gelişme ve ilerlemeyi yakalayabilmesi, artan bir ivme ile ilimiz ekonomisine destek verilmesi için her türlü fedakârlığı ve desteği vermeyi hazır olduğumuzu ifade ettik.
Görüşmelerimiz çok olumlu ve verimli oldu. Kısa sürede çok hızlı yol alacağımıza inanıyorum. Sayın Başkan’a ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyorum”dedi.
TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Borsa Başkanı Kaya Üzen’e projelere ilişkin sunumu ve ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirterek, iyi dileklerini paylaştı.
Haber merkezi