“Rekreasyon Etkinlikleri” programına ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Okhan Akdur, İdare Mahkemesi Başkanı Güney Akçer, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan,  Genel Sekreter Ayhan Monus, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, üniversitemiz akademisyenleri, öğrenciler ve Çanakkale halkı katıldı.
 
Rekreasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdülmenaf Korkutata Rekreasyonun tanımı yaparak şunları söyledi: “Rekreasyon insanların hayatlarını daha sağlıklı bir şekilde idame ettirmelerine yönelik kendilerinin mutlu olacağı, yaşam kalitesini arttıracağı sosyal ve kültürel tüm aktiviteleri içermektedir. Bugün burada öğrencilerimizin amatör bir ruhla hazırladıkları ancak profesyonel bir şekilde sunacakları skeçler, dans, performans ve halk oyunları gösterileri, sosyal bir etkinliğin nasıl planlanıp, ne şekilde sunulduğu ile ilgili güzel bir örnek olacaktır.” Konuşmasının sonunda etkinliğe katılanlara ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.
 
Rekreasyon bölümünün yeni açılmasına rağmen çok geniş kapsamlı bir bölüm olduğunu ifade eden Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, “Rekreasyon bölümü boş vakitleri değerlendirme anlamına gelse de aslında bütün hayatımızı planlayan bir bölümdür” dedi ve katkı sağlanyan herkese teşekkür etti.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise “Uzun süredir devam eden salgın sürecinden dolayı herkes bunalmış bir durumda. Rekreasyon bölümü bizlere iyi gelecek eğitimsel, kültürel ve sosyal bir etkinlik düzenlemiş. Katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından sırasıyla barkovizyon gösterisi, skeçler, dans gösterisi, performans gösterisi, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterileri esnasında horon ekibine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat da eşlik etti. Etkinlik sonunda katkı sunanlara teşekkür belgeleri takdim edildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi