Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü açıklamasında, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.01.2022 Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırması beklenen rüzgarın; Çanakkale il genelinde fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Perşembe günü etkisini kaybetmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi. 

ÇANAKKALE’NİN DOĞUSUNDA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!
Diğer yandan bir uyarıda yağışla alakalı yapılırken, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.01.2022 Salı günü öğle saatlerinden itibaren Çanakkale’nin doğu ilçelerinde (Biga, Çan, Yenice, Bayramiç) kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” açıklamasında bulunuldu. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.01.2022 Salı günü ilk saatlerden itibaren Marmara’nın batısında etkisini arttırması beklenen rüzgarın; İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de 50-80 km/saat hızında fırtına, zamanla Çanakkale ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde 60-90 km/saat hızında kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Perşembe günü etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

EGE DENİZİ’NİN GÜNEYİNDE FIRTINA BEKLENİYOR!
Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi açıklamasında ise, “Rüzgârın, yarın (Salı) ilk saatlerden itibaren Güney Ege’de güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir. Fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara (deniz ulaşımında aksama vb.) karşı başta denizcilerimiz olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.


Kaynak: Haber Merkezi