Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleri ile gerçekleştirilen ve bu yıl 6.’si düzenlenen buluş fuarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden 5 projeye madalya verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleri ile gerçekleştirilen ve bu yıl 6.’si düzenlenen Projeye ÇOMÜ’lü öğrencilerin buluşları damga vurdu. Yapılan buluş değerlendirme çalışmalarının ardından dereceye giren proje sahiplerine madalyaları verildi. bu yıl 6.’si düzenlenen SIF’21 Buluş Fuarında  ÇOMÜ Biyoloji Yüksek Lisans Mezunu Öğrencileri Yüksek Biyolug İlke Karakaş ve Fatma Selin Baskın Yara Onarıcı Biyobant buluşu ile Altın Madalya,  Teknik Bilimler MYO Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Muhammed Yüceer ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Rıza Temizkan’ın Sıvı Yumurtanın Ultrases Tekniği ile İşlenmesi Yöntemi buluşu Gümüş Madalya,  Teknik Bilimler MYO Gıda İşleme Bölümü Doç. Dr. Muhammed Yüceer’in Sürülebilir Yumurta Ürünü Üretimi Yöntemi buluşu  Bronz Madalya,  Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü  Prof. Dr. İhsan Yılmaz ve  Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü  Dr. Öğr. Üyesi Engin Şahin’in Yerel Olmayan Çoklu Kobit Kontrolü Birimsel Kuantum Kapıları  Uygulamasına İlişkin Yöntem buluşu  Bronz Madalya, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Ana Bilim Dalı  Doç. Dr. Ercan Akşit ve Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp  Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahi Ana Bilim Dalı  Dr. Öğr. Üyesi Sonay Oğuz  Koroner Venöz Yetersizlik Tedavisi için  Geliştirilen Koroner  Venlere İmplante  Edilen Paraşüt Kapak Sistemi buluşu  Bronz Madalya,  Tıp Fakültesi Cerrahisi Tıp Tıp Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim  Üyesi Sonay Oğuz’un Taşınabilir, Giyilebilir Hemodiyaliz Sistemi buluşu da Katılım sertifikası verildi.
 
Konu ile ilgili Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden yapılan açıklamada “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleri ile gerçekleştirilen ve bu yıl 6.’si düzenlenen dünyanın en fazla ziyaretçi sayısına sahip uluslararası buluş fuarı olma unvanına sahip ISIF’21 Uluslararası Buluş Fuarına Üniversitemiz, portföyündeki 6 patent ile katıldı. Üniversitemiz portföyündeki patentler uluslararası jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya olmak üzere 5 madalya almaya hak kazandı. Bu başarıda emeği olan buluşçularımızı tebrik ederiz” ifadelerine yer verildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi