Yükseköğretim Kalite Kurulu, Kalite Güvence Süreçlerinin üniversitede yürütülmesi ve üniversitenin kurumsal akreditasyon sürecinde olması sebebiyle bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
 
Toplantıya, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Suat Uğur, Genel Sekreter Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Mehmet Erkan Kıllıoğlu ve İsmail Ceylan, ÇOMÜ’lü yöneticiler ile akademik ve idari personel katıldı.
 
ÇOMÜ’nün Senato kararı ile Yükseköğretim Kalite Kurulu'na (YÖKAK) yaptığı Kurumsal Akreditasyon başvurusunun, 2020 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu'nun YÖKAK tarafından incelenmesi sonucunda uygun bulunmasıyla başlayan Kurumsal Akreditasyon sürecinin konuşulduğu iç paydaş bilgilendirme toplantısında açılış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu şunları aktardı:
 
“Üniversite düzeyinde alınacak YÖKAK Kurumsal Akreditasyonu, ÇOMÜ’nün daha fazla uluslararası tanınırlığa sahip olmasını sağlayacak ve ÇOMÜ’ye değerli kazanımlar sunacak, yükseköğretimde çok değerli bir kalite güvence akreditasyonudur. Bu nedenle Üniversitemiz önümüzdeki ayları kapsayan süreçte YÖKAK tarafından kapsamlı bir kurumsal dış değerlendirmeye alınacak. Bu süreci başarıyla geçebilmek için önümüzdeki günlerde çok yoğun bir çalışmayla kendimizi bu değerlendirmeye hazır hale getirmemiz gerekiyor ve bu bağlamda tüm birimlerimizin desteğine ihtiyacımız var.”
 
Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise süreç boyunca yapılması gerekenleri aktararak akreditasyonun ne anlama geldiğine vurgu yaptı. Uluslararası alanda geçerliliği olan kurumsal akreditasyon çalışmasının tamamlanmasıyla bir sonraki hedeflerinin araştırma üniversitesi olmak olduğunu belirten Prof. Dr. Süha Özden, her birimin titizlikle eksikliklerini tamamlaması gerektiğinin altını çizdi.
 
ÇOMÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Dinçay Köksal toplantıda üniversitenin Bologna süreciyle ilgili bilgiler aktardı.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada sürecin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Araştırma üniversitesi olma vizyonuyla hareket eden ÇOMÜ’nün önümüzdeki günlerde kurumsal akreditasyonun alınması için herkesin ortak bir çaba göstermesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Sedat Murat, “Bu süreçte pek çok kişi emek vererek çalışıyor, çalışmalarını tamamlamayanların da bir an önce tamamlayarak sürece hazır hale gelmemizi sağlaması gerekiyor. Bu bağlamda bu sürece emek veren herkese teşekkür ediyorum” diyerek kurumsal akreditasyonun uluslararası arenada büyük bir anlam ifade ettiğini belirtti. Toplantı, soru cevap kısmının ardından sona erdi. 
 


Kaynak: Haber Merkezi