ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 dönemi mezunları için uzaktan/online mezuniyet ve yemin töreni düzenlendi. Tören, fakülte web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınladı.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Prof. Dr. Suat Uğur, ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk ve AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı, Çanakkale Havalimanı Müdürü Turan Ayanlar ve Kızılay İl Başkanı Av. Ergin Sezen’in de online olarak yer aldığı törene; Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Ebelik ve Hemşirelik Bölümlerinden mezun olan öğrenciler, akademisyenler ve öğrenci yakınları katıldı. Mezuniyet ve Yemin Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. Fakülte birincisi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü mezunu Mehmet Fatih Sarı konuşmasında “Bu yüksekokulda çok güzel günler yaşadık. Güzel dostluklar edindik ve ilerde dönüp baktığımızda çok değerli anılar biriktirdik. Salgın dolaysıyla yarıda kaldıysa da çok güzel günler olduğunu düşünüyorum.  Bugün burada kocaman bir aileye veda ediyoruz. Ben inanıyorum ki yıllar geçse de bu aileyi, dostlarımızı, hocalarımızı gülümseyerek hatırlayacağım. Mezuniyetimiz kutlu olsun teşekkür ediyor ve esenlikler diliyorum” diyerek emeği geçen tüm hocalarına teşekkür etti.
 
“BİLGİ, HİKMET VE ERDEMLE YOĞURULURSA DEĞERLİDİR”
 
Dekan Prof. Dr. Ahmet Ünver, “Üç farklı bölümden mezunlarımızı uğurluyoruz, aslında bu bir vedalaşma günü değil sadece kariyerlerinde bir gelişim aşamasıdır. Yaşadığımız pandemi süreci sağlık bilimlerinin ve sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesinin önemini ortaya koymuştur. Çağımız bilgi çağı, fakültemiz binasında da ‘bilgiye hükmeden dünyaya hükmeder’ yazısı bulunmaktadır. Sağlık bilimlerinde de bilgi hızla artmaktadır. Bilgi iki ucu keskin bir kılıca benzer, hikmet ve erdem ise bunun tutacağı ve kınıdır. Hikmet ve erdemden yoksun olan bilgi insanın refah ve mutluluğuna hizmet etmez, dahası çevreye de zarar verir. Pandemi döneminde son bir buçuk yıldır uzaktan eğitim ile devam etmek zorunda kalınmış olsak da gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmaya çalıştık” dedi ve mezunlara hayat boyu başarılar diledi.
 
SAĞLIK KUTSAL BİR GÖREV
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise konuşmasında şunları ifade etti: “Teknolojinin bize sağladığı güzel imkanlar sayesinde bugün Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerimiz ve sizlerle birlikte online mezuniyetimizi gerçekleştiriyoruz.  Bir yandan sizleri mezun etmenin sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Sağlık kutsal bir görev şu anda profesyonel olarak yetişmiş sağlıkçılar olarak çalışma alanlarınıza doğru yol alıyorsunuz. Fakültemizin hocalarının her biri birbirinden değerli kendilerini görevlerine adamış profesyoneller her birini tebrik ediyorum. Bugün artık mezun oluyorsunuz sevinçliyiz ama bir yandan da ayrılık var. Buna bir ayrılma olarak değil de yeni bir alan değiştirme teoriden bizzat pratiğin içerisine girme aşaması olarak bakıyoruz. Hayatınızın en önemli dönemlerinden birini geride bırakıyorsunuz. Artık sizler için çalışma hayatı başlıyor. Çalışma hayatına hem zihnen hem de ruhen hazır olduğunuza inanıyoruz. Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir yerdir. Her ülkeden, her coğrafyadan, her milletten insanların buluştuğu, geçmişte bizler için canını verdiği bir yerdir. Vatanımıza, milletimize, devletimize hizmet etmek önemli bir arzunuz olsun. İnsanı mutlu eden iç huzuru insani değerleridir. Vatan, memleket akraba sevgisidir. Hastalarınıza mutlaka çok iyi iletişim kurun onlara kendi yakınlarınızmış gibi muamelede bulunun. Sağlıklı ve huzurlu uzun ömürlü insanlar olmanızı ve topluma örnek olmanızı diliyorum.”
 
Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayten Dinç, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Babacan Gümüş, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serkan Özden öğrencilerini uğurlayan konuşmalarının ardından yemin törenlerine geçildi. Ebelik Bölümü Mezunları Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Ferah Arslan, Hemşirelik Bölümü mezunları Öğretim Görevlisi Arife Silahçılar, Acil Yardım ve Afet Yönetim Bölümü mezunları Öğr. Gör. Sevda Vurur eşliğinde meslek yeminlerini okudular. Online mezuniyet töreni, temsili kep atma görüntüsü ile sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi