Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu LEADER Projesi kapsamında “LEADER tedbirine yönelik ikinci aşama illerinde kurulacak olan yerel eylem grupları için lansman toplantısı” Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla online olarak gerçekleştirildi.

Vali İlhami Aktaş, LEADER tedbirine yönelik ikinci aşama illerinde kurulacak olan yerel eylem grupları için lansman toplantısına İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ile birlikte online olarak katıldı.

Konuyla alakalı valilikten yapılan açıklamada; “Kırsal alanlar için sürdürülebilir kalkınma stratejilerinin hazırlanması ve uygulanmasında yerel katılım ve ortaklığı teşvik etmek amacıyla geliştirilen LEADER yaklaşımı, aynı zamanda yerel aktörlerin kendi bölgelerinde uygulanacak projeler ve gerçekleştirilecek strateji ile ilgili olarak karar alma süreçlerine katılmaları sağlanmaktadır. LEADER yaklaşımı kırsal alanlar için sürdürülebilir kalkınma stratejilerinin hazırlanması ve uygulanmasında yerel katılım ve ortaklığı teşvik etmek amacıyla geliştirilmiştir” denildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi