Vali İlhami Aktaş, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde görev yapan bizler için gece gündüz büyük bir özveriyle çalışan, koronavirüs’ün tedavisi için yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.
 
Vali İlhami Aktaş, ilk olarak Çanakkale Onsekiz Mart Sağlık Uygulama ve Araştırma hastanesini ziyaret etti.  İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı’nın da bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş,  ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanları ile bir araya gelip bir süre görüşerek sohbet etti. ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, karanfil hediye eden Vali İlhami Aktaş, çalışmalarında başarılar diledi.
 
Ardından Vali İlhami Aktaş, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine geçerek, sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ufuk Tali ve hastane personeli tarafından karşılanan Vali İlhami Aktaş, Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayıp karanfil hediye ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Hastane ziyaretlerinin ardından bir açıklama da bulunan Vali İlhami Aktaş, “Her koşulda insanımızın ve insanlığın sağlığı için büyük bir fedakarlık ve özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza minnettarız” dedi.
 
Sağlık çalışanlarımızın can kurtarmak için canlarını ortaya koyarak çalıştıklarını belirten Vali İlhami Aktaş, “Büyük bir özveri ve gayretle görev yapan sağlık ordumuzun fedakâr mensuplarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, hayatını kaybeden sağlıkçılarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.