Açılış programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Melih Taşkın, GENÇOMÜ Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Tuğba B. Tümer ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Topluluk Başkanı Buket Üner; topluluğun kuruluşu, amacı ve gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgiler verdiği konuşmasında bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen GENÇOMÜ Öğrenci Kongresi’nin bölümün tanınmasına büyük katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Melih Taşkın bu kongreyi çok önemsediğini belirterek, bu gibi etkinliklerde bilgi paylaşımı anlamında çok olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Konuşmasına Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ve bölümden mezun olan öğrenciler hakkında bilgiler vererek devam Prof. Dr. Taşkın, kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan ise öğrencilerin yurtdışında çalışmalar yapmalarının ve etkinliklerin sorumluluklarını almalarının onlardan öğrencilere geçtiğini söylerken genç ruhların dümene geçmesinin eğitmenler ve yöneticiler açısından çok büyük bir başarı olduğunu ve bununla gurur duyduklarını belirtti.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan'ın ardından söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur “Yaşamı değerli kılan her çalışma bizim için çok değerli” vurgulu konuşmasında şunları ifade etti:
“Bu organizasyonun ardında Genç ÇOMÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Topluluğu öğrencilerinin bulunması bizleri çok mutlu etti. Göreve başladığım günden bu yana özellikle Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü benim ilgimi fazlasıyla çekiyor. Bu ilgiyi bugün yaptıkları faaliyetle kanıtladıklarını görmekten de mutluluk duydum. Son yıllarda moleküler biyolojinin hayatımızda daha fazla ön plana çıktığını biliyoruz. Sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşam için çalışmalar artarak devam ediyor. Kongrenin, bu tarz çalışmalar anlamında katkı sağlayacağını düşünüyorum. Yaşamak güzel ve yaşamı değerli kılan her çalışma da bizim için çok değerlidir.”

Yapılan konuşmaların ardından program müzik dinletisi ve sunumlarla devam etti.
 3.GENÇOMÜ Öğrenci Kongresi iki gün boyunca devam edecek.


Kaynak: Haber Merkezi