Konferansa Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ile ÇOMÜ’lü idareciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldılar. 
Sempozyumun açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’nin 50 yıllık öğretmen yetiştirme deneyimine değinirken “3 gün boyunca yükseköğretimin ve genel olarak eğitim sorunlarına dair verimli bir paylaşım ve değerlendirme süreci yaşayacağız. Gençliğe ve eğitime yapılan yatırımın en kıymetli yatırım olduğuna inanıyorum” diyerek sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise konferansta, ülkemizdeki yükseköğretimle ilgili güzel fikirlerin ortaya çıkacağına ve yükseköğretimin planlanmasında güzel katkılar sağlayacağına inandığını ifade ederek şunları aktardı:

Üniversiteler Olarak Dünyadaki Değişime Uygun Eğitim Modeli Ortaya Koymalıyız
“Dünya hızla yaşlanmasına rağmen Türkiye’mizin halen genç nüfusunu önemli ölçüde devam ettirdiğini görüyoruz. Genç nüfus ise ülkemiz için ciddi bir fırsat. Yükseköğretime ise talep çok fazla. Dünyada ve ülkemizde olduğu gibi gençlik de büyük bir değişim içinde. Toplumsal yaşamda ve teknolojik alanda da ciddi bir değişim yaşanmakta. Bizim de üniversiteler olarak bu değişime uygun bir eğitim modeli ortaya koymamız gerekiyor. 

Eğitim Politikalarında Popülist Yaklaşımla Hareket Edemeyiz
Anadolu’nun her köşesinde her ilçede ve beldede MYO’lar kuruldu. İktidarı, muhalefeti bütün siyasiler meslek yüksekokullarının açılması konusunda hemfikir. Tabi bunların sadece ekonomik kaygılardan dolayı kurulması planlanıyor. Yöre halkı diyor ki; üniversite gelsin buranın ekonomik gelişmesine katkı sağlasın. Rektörler bu sorunu aşamıyor. Bir bakıyoruz her yerde işletme, maliye veyahut muhasebe programları. Bugün bu durum belki bazı avantajlar sağlayabilir ama uzun vadede doğru değil. Kaynaklarla ilgili ne denli sıkıntılar çektiğimiz herkesin malumu.”
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın konuşmasının ardından TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Kavak; Yükseköğretimde büyüme, çeşitlilik ve öğrenci hizmetlerinde yeni yapılar başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.


Kaynak: Haber Merkezi