Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolle 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında derslerinde başarılı olan 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencilerine 230 adet bisiklet dağıtıldı.
Kordon boyunda bulunan Çağlar Kaynak Basketbol Sahası'nda bisiklet dağıtım töreni düzenlendi. Törene Çanakkale Vali Yardımcıları Saim Eskioğlu, Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Kenan Eliuz, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, veliler ve öğrenciler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'nci yıl dönümünü kutluyoruz. Bilim ve teknolojinin hızla gelişmesiyle ortaya çıkan yeniliklerin, insanların hizmetine sunulmasıyla birlikte insanlığı yaşam tarzları gün geçtikçe değişmektedir. Günümüzde toplumumuzu fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının belirlenmesi, toplumda; obezite, kalp damar hastalıkları, hiper tansiyon, kemik erimesi ve diyabet gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biri olmuştur" dedi.
Konuşmaların ardından başarılı olan öğrencilere bisikletleri takdim edildi.


Kaynak: İHA