Programın açılışında konuşan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, süt üretiminin yalnızca ekonomik değil aynı zamanda stratejik bir alan olduğuna dikkat çekti. Deniz, Çanakkale’nin modern tesisleri ve güçlü üretim altyapısıyla tarım ve hayvancılıkta önemli bir merkez haline geldiğini vurguladı.

 

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ise yaptığı sunumda Çanakkale’nin tarımsal potansiyeline ilişkin verileri paylaştı. Demirhan, ilin geniş tarım arazileri, hayvan varlığı ve süt üretim kapasitesiyle Türkiye’nin önde gelen üretim bölgelerinden biri olduğunu ifade etti. Özellikle Ezine peyniri gibi markalı ürünlerin sektöre katma değer sağladığını belirtti.

 

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Hamit Can da Çanakkale’nin süt üretimindeki performansına dikkat çekerek, ilin ülke ortalamasının üzerinde bir üretim seviyesine sahip olduğunu söyledi. Can, ev sahipliği ve katkılarından dolayı Çanakkale Ticaret Borsası’na teşekkür etti.

 

Toplantının panel bölümünde ise akademisyenler ve sektör temsilcileri söz aldı. USK Araştırma ve Danışma Kurulu üyeleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, hayvancılıkta karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin teknik değerlendirmelerde bulundu.

 

Program, üreticilerin sorularının yanıtlanması ve sektörün gelişimine yönelik önerilerin rapor haline getirilmesiyle sona erdi.

 

Haber Merkezi