Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, Dr. Belma Engin Güder'in önderliğinde yürütülen "Benim Zamanımda" projesi kapsamında Biga Huzurevi'ni ziyaret etti. Bu anlamlı etkinlik, gençlerin toplumsal sorumluluk duygusunu güçlendirerek yaşlılarla iletişimlerini artırmayı ve köprüler kurmayı amaçlıyor.

 

Projenin öğrencilere sunduğu fırsatlar arasında, yaşlılarla empati kurma, onların deneyimlerini dinleme ve çeşitli etkinliklerle vakit geçirme bulunuyor. Biga Bisev Huzurevi'ne gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, çiçeklendirme etkinliği, sohbetler ve el işi aktiviteleriyle yaşlıların günlerine neşe ve anlam kattılar.

 

Projenin ilk adımı, Dr. Murat Çağrı Tuna'nın danışmanlığında gerçekleşti. Biga Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın malzeme desteği, Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği'nin maddi ve manevi desteği ile Biga Belediyesi'nin ulaşım desteğiyle ziyaret başarıyla gerçekleştirildi.

 

Projenin devamında, gençlerin huzurevine el işi hediyeleri götüreceği ve çocuklarla birlikte boyanacak tuvalin huzurevine hediye edileceği planlanıyor.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden gönüllü öğrenciler Nazlı Öztürk, Nursen Altıkardeş, Nilüfer Tuğçe Nizamoğlu, Sude Naz Erkan, Çağla Kaya, Kader Malğaç, Dilara Coşgun ve Ezgi Ongün, bu anlamlı projede emek veren isimler arasında yer alıyor.

 

Haber Merkezi