Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde 2005 yılında kurulan ve Çanakkale Ticaret Borsasının da iştirakçi olarak yer aldığı Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Olağan  Genel Kurulu 08 Mart 2024 Saat:12:00’te TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) Genel Kuruluna katıldı.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleriyle, açılış konuşmaları ile başlayan GTİ Genel Kurulu’nda, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından ardından, Genel Kurulda, 2023 yılı faaliyet raporu, finansal tabloları, dönem karı kullanım şekli ve kazanç payları sunularak, Yönetimin 2023 yılı faaliyetleri ibrazı hususu görüşüldü. Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.

GTİ Olağan Genel Kurulu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz; “Gümrük ve Turizm İşletmeleri, birliğimizin öncülüğünde kurulmuş olup 2005 yılından beri faaliyet gösteren bir şirket. TOBB ve 137 oda ve borsanın katılımıyla kurulan şirketimiz “Yap-İşlet-Devret” modeli ile kara sınır kapılarının modernizasyonunun Türkiye’de ve Dünyada ilk ve tek uygulayıcısıdır.” dedi

Gümrük tesislerinin modernizasyonu ile sınır geçiş sürelerinin azaltılması, bu sayede dış ticaretin kolaylaştırılması ve tesis edilen yüksek teknoloji ekipmanlarla kaçakçılıkla etkin bir mücadele sağlanmasının hedeflendiğini belirten Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Deniz, “Bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını yürüten Başta TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, GTİ Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. M. Arif Parmaksız’ı ve değerli yönetim kurulunu başarılı çalışmalarından dolayı  tebrik ediyorum” dedi.

 

Haber merkezi