Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sempozyuma; Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Kadın hareketlerinin öneminin bilimsel bir çerçeveden değerlendirildiği ve nasıl, hangi yollardan geçerek günümüze gelindiğinin tarih ve sanat penceresinden bakarak irdelendiği sempozyumda Farket Derneğinin Kurucuları;  Dernek Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Nigar Etizer Karacık, Psikatrist Doktor Özlem Öztürk, Sosyal Hizmet Uzmanı Zeliha Filiz, Eğitimci ve Ekonomist Yeliz Yavaş Peker; Farket Derneğinin amaçları, hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

Dernek Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Nigar Etizer Karacık, “Birlikte olmak, el ele çalışmalar yürütmek gücümüze güç katıyor” diyerek “Kendi Tarihimde Feminist Olmak” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.  

 

Sempozyum; Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu’nun “Gelecekte Kadın Hareketi”, Prof. Dr. Özlem Cankurtaran’ın “Kadın Hareketinin Sosyal Politikaya Dair Kazanımları” başlıklı açılış konuşmaları ile devam etti.

 

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Tuba Batu ise tarihten verdiği örneklerle kadının hayattaki, sanattaki, bilimdeki yerine dikkat çekerek “ Yıl 2024. Hemen her gün bir kadının öldürüldüğü, hatta bir günde 7 kadının öldürüldüğü zamanlardayız. Gözümüzün önünde kadın cinayetlerini sonlandırabilmek kadının; işte, adalette, günlük yaşamda eşit hak ve koşullarda olmasını sağlayabilmek ve bunlar için çaba göstermek zorunda olduğumuz zamanlardayız. Bu sempozyum bu çabanın çok küçük bir parçasıdır. Bu sempozyum birkaç kadının hareketiyle alevlenen buradaki tüm kadınların değişim yaratma çabasıdır” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından açılış konuşmacılarına ve panelistlere katlım belgeleri Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin ve Dernek Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Nigar Etizer Karacık tarafından verildi.

 

İki oturum olarak gerçekleşen panellerin ardından sempozyum soru ve cevaplar ile son buldu.

Kaynak: ÇOMÜ