Fakülte öğrencileri ile işletmeciler arasında kariyer köprüsü kuran etkinliğe; ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Çağman Esirgemez, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz’un yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz yaptığı açılış konuşmasında 12.sini düzenledikleri Kariyer Günleri Etkinliğinin her geçen yıl zenginleştiğini belirterek, “Bu etkinlik öğrencilerimiz için, fakültemizin için ve inanıyorum ki işletmelerimiz için büyük bir fırsat. Amacımız birbirimizi yakından tanıyarak öğrencilerimiz için staj, kariyer ve istihdam imkânları sağlamak” dedi.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Çağman Esirgemez, Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen 12. Kariyer Günleri Etkinliğinde olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak paydaşlarımıza çok değer veriyoruz. Çanakkale’nin bir turizm kenti olması yolunda paydaşlarımızla birlikte çalışmayı önemsiyoruz. Turizm çok önemli.Ancak turizmin gelişmesi ve şekillenmesi için de iyi bir altyapı lazım.  Bunun bilinci ile hareket ediyoruz. Turizmde iyi insan gücü, iyi iş gücü ve kalite için kariyer günü etkinlikleri çok önemli. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, üniversitemiz tarihiyle, kültürüyle, coğrafyasıyla çok özel bir kentte bulunuyor dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Gerek kentlerin, gerek ülkelerin tarihi, kültürü ve coğrafi özelliklerini hem dönüştüren hem de koruyan en değerli fakülteler arasında turizm fakülteleri geliyor. Dolayısıyla Turizm Fakültesi üniversitemizin de en değerli fakültelerden biri. Üniversite yönetimi olarak yaygınlaştırmak istediğimiz eğitim öğretim politikası imece modeli yani işbaşı eğitimi. Fakültemiz bugün burada yaptığı etkinlik ile bu çalışmayı destekliyor ve rol model oluyor. Öğrencilerimizin turizm sektöründeki trendleri ve işletme modellerini sürdürülebilirliği öğrenmeleri adına bu tür etkinlikler çok önemli. Ben de burada sizlerin aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnşallah verimli güzel bir buluşma olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Çağman Esirgemez, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz işletmelerin stantlarını gezerek fikir alışverişlerinde bulundular.

 

Kaynak: ÇOMÜ