Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dönem Başkanlığında olan Trakya Üniversiteler Birliğinin 22. Üst Kurul Toplantısı Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’nın teşrifleri ile Trakya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun ev sahipliğini üstlendiği toplantıya;  Trakya Üniversiteler Birliğinin TÜB Üst Kurul Dönem Başkan Vekili ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Taşan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Osman N. Hatipoğlu, Prof. Dr. Metin Aydoğdu,  TÜB 6. Dönem Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras,  TÜB 5. Dönem Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Atalay, TÜB 4. Dönem Genel Sekreteri Doç. Dr. Ali İhsan Meşe ve basın mensupları katıldı.

 

Trakya Üniversiteler Birliğinin (TÜB) 22. Üst Kurul Toplantısında Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Trakya Üniversiteler Birliği ile ilgili açıklamalarda bulunarak “Trakya Üniversiteler Birliği; üniversiteler arasında akademik iş birliğini güçlendirmek, Trakya bölgesinde yükseköğretimin kalitesini artırmak ve Trakya, dolayısıyla Balkanlar ile Türkiye arasında yükseköğretime dair ilişkileri güçlendirmek amacıyla kuruldu. Bu bağlamda TÜB’ün çalışmalarını takdirle izliyoruz “dedi.

 

Yükseköğretim Kurulunun öncelik verdiği temel konulardan birinin uluslararasılaşma olduğunun altını çizen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Trakya Üniversiteler Birliğinin bu amaca önemli katkı verdiğine dikkat çekerek şöyle devam etti

 

“Trakya Üniversiteler Birliği ülkemizin, sınırları dışındaki diğer üniversitelerle, akademik çevrelerle etkileşim içine girmesine en çok hizmet eden birliklerden biridir. Bilhassa Balkan coğrafyasında bulunan üniversitelerle münasebetleri fevkalade takdire şayan bir seviyededir. Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan’da bulunan komşu ve dost ülkelerin üniversiteleriyle, üniversitelerimizin fevkalade güzel ilişkileri bulunmaktadır. Birlik üyesi üniversitelerimizin bilhassa bu coğrafyadaki üniversitelerle daha sıkı iş birlikleri kurmalarını arzu ediyoruz. Başta sağlık olmak üzere bilişim ve mühendislik alanında bu coğrafyanın önde gelen üniversiteleriyle iş birliği yapmalarını teşvik ediyoruz. Bu üç alanda Balkan üniversiteleriyle ilişkilerin artırılması için daha yakın temasların ve ortak çalışmaların ortaya konulması konusunda her türlü idari ve kurumsal desteği vermeye devam edeceğiz.”

 

Trakya Üniversiteler Birliğinin tanıtımı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dönem Başkanlığında 2023 yılında gerçekleştirilen akademik, bilimsel, kültürel ve sportif etkinliklerin sunumu, TÜB 22. Alt Kurul ve Alt Çalışma Gruplarının raporları doğrultusunda Trakya Üniversiteler Birliğinin 2024 yılı faaliyet takviminin oluşturulması ile 23. Üst Kurul ve 23. Alt Kurul toplantılarının takvimlerinin görüşüldüğü toplantı, karşılıklı görüş ve önerilerin paylaşılması ile tamamlandı.

 

Haber Merkezi