ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, yapılan iş birliği kapsamındaki sağlık protokolüne ve kente değer katacak olan sağlık turizmi faaliyetlerine dair açıklamalarda bulunduğu bir basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

ÇOMÜ Araştırma Hastanesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Genel Sekreter Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Tanju Güdük, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, Baş Hekim Yardımcısı Doç. Dr. Canan Akman, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Akyürek veÇOMÜ Hastane personelinin yanı sıra ulusal haber ajans temsilcileri, yerel basın mensupları, akademisyenler ve idari personel katıldı.

 

Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; “Özbekistan ve Azerbaycan Sağlık Bakanlığı ile protokol imzaladık. Sağlık Turizmi; kente ve üniversitemize büyük katkılar sağlayacaktır” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi

 

“Çanakkale’de Sağlık Turizminin Adımlarını Attık”

 

“16 Mayıs 2022 tarihinde üniversitemizde başlayan uluslararası sağlık turizmi çalışmalarımız devam ediyor. Bu bağlamda hastanemizde tedavi gören Özbek vatandaşlarımız var. 4 yıl önce Özbekistan’da çıkan bir ev yangınında, vücutları, elleri, parmakları yanmış bir anne ve 2 kızı hastanemizde tedavi görüyor.

 

Amacımız topluma dokunmak ve uluslararası faaliyetlerde bulunmak, bu misyon güzel bir başlangıç oldu. Uygulama ve Araştırma Hastanemizde nitelikli sağlık turizmini geliştirmeye ve özellikle belirli alanlarda görüşmelere devam ediyoruz. Özbekistan ve Azerbaycan Sağlık Bakanlığı ile protokollerimiz var. Balkan, Kafkas ve Türk coğrafyasındaki farklı ülkelerle de görüşmelerimiz devam ediyor.

 

“Özbekistan Beratı Çanakkale’ye Geliyor!”

 

Özbekistan Sağlık Bakanı ile görüştük, bize Özbekistan Beratı hediye edeceklerini söyledi. İlişkilerimiz daha da ilerleyecektir. Sağlık turizmi anlaşmaları kapsamında aylık 4 bin kişinin hastanemizde tedavi almasını öngörüyoruz. Oraya bir teşhis ve tanı birimi kuracağız ve bu birim bize hastaların değerlerini iletecek. Bizler bu sayede hastalar buraya gelmeden tedavilerini programlayacağız.

 

“Üniversite Kent İş Birliği Sınırlarını Aşıyor”

 

Sağlık turizminin üniversitemize ve sağlık hizmetlerine büyük katkısı olacaktır. En az bunlar kadar kente de büyük katkısı olacaktır. Bu çalışmalarımızı Çanakkale Valiliği de destekleyeceklerini belirtti. Bu bağlamda üniversite kent iş birliği sınırlarını aşarak ülkeler arası bir anlaşma sağlamış olduk. Emek veren herkese teşekkür ederim.”

 

Toplantı salonunda gerçekleşen açıklamalar ardından basın mensupları ile fikir alışverişi yapılıp hastanede tedavi görmekte olan Özbekistanlı aile ziyaret edildi. Ziyarette Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akyürek, hastaların tedavi süreçleri hakkında ziyaretçilere ve basın mensuplarına bilgi verdi.

 

Haber merkezi