Bakan Göktaş, Elazığ’da Valilik ve Belediye ziyaretlerinin ardından kadın girişimcilerle bir araya geldi.

 

Elazığ Belediyesi Hayme Ana Üreten Kadınlar Çarşısı'nı ziyaret eden Bakan Göktaş, Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinde kadın girişimcilerle buluştu.

 

Kadın girişimcilerin çalışmalarına ilişkin bilgi alan Göktaş, ziyaret ettiği her ilde kadın girişimcilerle bir araya geldiğini belirtti.

 

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi ile kadınlara ürün geliştirme ve gıda güvenliği konularında danışmanlık ve eğitim hizmeti verdiklerini ifade eden Göktaş, Kooperatifler yoluyla kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha etkin katılımlarını sağladık. Bu kapsamda 1008 yeni kadın kooperatifinin kurulmasına destek olduk. diye konuştu.

 

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi ile de 11 ilde kadınların ihtiyaçlarına göre eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yürüttüklerini dile getiren Göktaş, Kadınların, Türkiye'nin her yerinde iş, staj ve eğitime ulaşmalarına destek oluyoruz. dedi.

 

 Kadın istihdamını güçlendireceğiz

 

Kadınların çalışma hayatına daha aktif katılımının önemini vurgulayan Bakan Göktaş, şunları kaydetti

 

Kadının Güçlenmesi 2. Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile kadınların çalışma hayatına daha aktif katılımı ve iş gücü piyasasının değişen dinamikleri doğrultusunda ekonomik hayatta daha fazla söz sahibi olmalarını sağlayacağız. Mühendislik, bilişim teknolojileri ve imalat gibi katma değeri yüksek olan alanlarda kadın istihdamını güçlendireceğiz. Kadın girişimcilerin çalışma yaşamında aktif olmaları, toplumdaki konumlarını güçlendirir, toplumların gelişmişlik düzeyini etkiler ve gelir dağılımındaki adaletsizliği önlemeye katkı sağlar.

 

İş gücü piyasası ve çalışma hayatını düzenleyen kanunlarda kadın erkek eşitliğinin sağlanması, kadın istihdamının desteklenmesi, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılması amacıyla önemli değişiklikler yapıldığını dile getiren Göktaş, gençlere ve kadınlara yönelik eğitim olanaklarını çeşitlendirdiklerini belirtti.

 

Bakan Göktaş, kadın girişimcilerin taleplerini dinleyerek, karşılanmasına yönelik talimatlar verdi.

 

Öte yandan Göktaş, 2016'da Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar'ın ailesini de ziyaret etti.

 

“Gazze'de gerçekleştirilen soykırım yüreğimizi parçalıyor”

 

Bakan Göktaş, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek teşkilatla buluştu. Göktaş burada yaptığı konuşmada, kültür ve gönül coğrafyasında önemli bir yeri olan Elazığ'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Kentte yapılan başarılı hizmetlerin AK Parti'nin belediyecilik anlayışını göstermesi bakımından önemli olduğunu ifade eden Göktaş, yerel seçimlerle ilgili çalışmanın önemine de vurgu yaptı.

 

Konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da tepki gösteren Bakan Göktaş, Adeta açık hava hapishanesine dönüşen Gazze'de gerçekleştirilen soykırım yüreğimizi parçalıyor. Cumhurbaşkanı'mızın önderliğinde hem uluslararası boyutta hem de ikili ilişkilerde sürekli bu konuyu gündeme getiriyoruz. Ateşkesin sağlanması, insani yardımların yerine ulaştırılmasına yönelik pek çok girişimde bulunuyoruz. diye konuştu.

 

Bakanlık olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Filistinli hasta, yaralı ve kimsesiz çocukların Türkiye'ye getirilmesine yönelik çalışmalara devam ettiklerini belirten Göktaş, daha önce de Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yetim kalan Ukraynalı çocuklara yardım eli uzattıklarını hatırlattı.

 

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde öyle bir ülkeyiz ki nerede bir mazlum var Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız orada. Filistin'deki, Gazze'deki çocuklarımızı, kadınlarımızı da unutmadık, unutmuyoruz. Maalesef orada katledilen insanlar televizyonlarda birer rakam olarak ifade edilip geçiliyor halbuki onlar birer can, birer insan. dedi.

 

Filistinli, Gazzeli kadın ve çocukların yalnız olmadığını bir kez daha vurgulayan Göktaş, Bizler her zaman olduğu gibi onlara sahip çıkmayı sürdüreceğiz.  ifadesini kullandı.

 

Bakan Göktaş, ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, personelle bir araya geldi.

 

Haber Merkezi