Ziyarette Dekan Şeker, Başkan Abdullah Deniz’e ÇOMÜ Ziraat Fakültesi tarafından basımını gerçekleştirilen Çanakkale’nin Stratejik Sektörü Tarım 1 ve 2 kitabını takdim etti.

 

Dekan Şeker Cumhuriyetimizin 100. Yılında Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimizin Hatırasına Çanakkale ilinin tarımsal üretiminin geçmişini, bugünü ve geleceğini ele almak amacıyla bir kaynak eser hazırladıklarını belirtti. Bitkisel üretimden, hayvansal üretime, ilin coğrafi işaretli ürünlerinden ekonomisine kadar birçok farklı konuda kapsamlı değerlendirmeler içeren kitabın yayınlanmasında Çanakkale Ticaret Borsasının vermiş olduğu değerli katkılar için teşekkürlerini iletti.

 

Başkan Deniz ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Burak Polat’a öncelikle nazik ziyaretleri için teşekkürlerini iletti.

 

Başkan Deniz “Çanakkale’miz sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri, ekolojik faktörleri ile bir tarım, kültür ve turizm kenti. İlimizin temel ekonomik sektörü tarımdır. Çanakkale Ticaret Borsası olarak bizler tarım ve tarıma dayalı sanayinin temsilcileri olarak üniversite sanayi işbirliğine çok önem vermekteyiz. Bu kapsamda birbirinden değerli hocalarımızın uzun yıllar süren emeklerinin sonucunda 2 cilt olarak yayınlamış olan “Çanakkale'nin Stratejik Sektörü Tarım” adlı eseri çok kıymetli buluyorum. Elektronik ortamda da okuyucu ile buluşan bu eserin yayınlanmasında emeği geçen, katkı sunan tüm değerli hocalarımızın eline emeğine sağlık” dedi.

 

Ziyarette Çanakkale Ticaret Borsası ve Ziraat Fakültesi olarak 2024 yılında yapılacak çalışmalar ve projeler konusunda görüşmeler sağlandı.

 

Haber merkezi