Eski Rektör Yardımcısı, Fen Fakültesi Fizik Bölümü, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü emekli Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Osman Demircan için gerçekleştirilen anma merasimine; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Havva Özay, Demircan Ailesi, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Anma Merasimi, Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Filiz Kahraman Aliçavuş tarafından Prof. Dr. Osman Demircan’ın özgeçmişinin okunmasının ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun konuşmasıyla devam etti. “Bilim dünyası ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi önemli bir bilim insanını kaybetti, acımız büyük” diyerek konuşmasına başlayan Rektör Erenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü

 

Üniversitemizin kurumsal geçmişine bakıldığında bölüm başkanlığı, dekanlık, rektör danışmanlığı, rektör yardımcılığı görevlerini başarıyla yürütmüş olan Prof. Dr. Osman Demircan, üniversitemizin gelmiş olduğu noktaya önemli katkılar sunmuşdu. Her şeyden önemlisi üniversitemize, kentimize ulusal bir gözlem evi kazandıran kıymetli hocamızın vefatı bilim dünyası ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi için önemli bir kayıp. Yüzlerce, binlerce lisans öğrencisi yetiştirmiş, yüzlerce bilimsel çalışmaya imza atmış olan Demircan’ın yetiştirdiği birçok öğrenci bugün ülkemizin birçok üniversitesinde ve bizim üniversitemizde de akademik ve idari personel olarak çalışmaktadır. Dolayısıyla her birimize emeği geçmiş bir bilim insanını kaybettik. Bu bağlamda acımız büyük. Bundan sonraki amacımız Prof. Dr. Osman Demircan’ın ismini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde yaşatmak. ÇOMÜ ailesi olarak kendisine müteşekkiriz ve anısını yaşatmaya devam edeceğiz.”

 

Anma merasiminde; Prof. Dr. Mehmet Emin Özel, Prof. Dr. Sacit Özdemir, Prof. Dr. Ahmet Erdem, Öğr. Gör. Cumali Yavaş, Prof. Dr. Faruk Soydugan ve Demircan Ailesi adına oğlu Özgün Demircan Prof. Dr. Osman Demircan ile ilgili duygularını anlattılar.

 

Din görevlisi Abdurrahman Muhammet Taylan tarafından dua ve helallik alınmasının ardından anma merasimi sona erdi.

Haber Merkezi