Milyon Yapım organizasyonuyla 7’ncisi düzenlenen Türkiye’nin en büyük açık hava müzik festivali Zeytinli Rock Festivali 31 Ağustos-1-2-3 Eylül tarihlerinde Çanakkale’nin Ezine ilçesinde eskiden Papaz Plajı olarak bilinen Karnaval Park’ta yapıldı. 3 yıllık aranın ardından yeni yerinde müzikseverlerle buluşan Zeytinli Rock Festivali, 3 farklı sahnede 45 sanatçıya ev sahipliği yaptı.
Zeytinli Rock Festivali’nin ilk gününde “Siyah Sahne”de Duman, Gazapizm, Sena Şener, Ufuk Beydemir, Kıvılcım Ural konser verirken, “Kırmızı Sahne”de ise Cem Adrian, Fatma Turgut, Yaşlı Amca, Sattas, Eftalya Yağcı müzikseverlerle buluştu. Bu yıl oldukça ilgi gören “Dance Stage”de Murat Uncuoğlu ve Mathilda performans sergiledi.

Festivalin ikinci gününde “Siyah Sahne”de Athena, Dolu Kadehi Ters Tut, Umut Kuzey, Selin, Berkay Altunyay, “Kırmızı Sahne”de Pinhani, Redd, Mert Demir, Sufle, Haybe sahne aldı. “Dance Stage”de Deniz Kabu ve Mathilda müzikseverlerle buluştu.
Zeytinli Rock Festivali’nin üçüncü gününde “Siyah Sahne”de Manga, Adamlar, Dedublüman, Can Ozan, “Kırmızı Sahne”de Seksendört, Madrigal, Mavi Gri, Yedinci Ev, Skapova konser verdi. “Dance Stage”de Ferhat Albayrak ve Özlem Jane performans sergiledi.
Festivalin son gününde “Siyah Sahne”de Pentagram, Black Tooth, Murder King, Badi Gardi, Hipersona, “Kırmızı Sahne”de Selda Bağcan, Sagopa Kajmer, Ozbi, Can Gox, Marsis müzikseverlerle buluştu. “Dance Stage”de ise BeeGee ve Özlem Jane performans sergiledi.
Zeytinli Rock Festivali’nde müziğin yanı sıra deniz, kum ve güneşin de tadını çıkaran katılımcılar, dans workshopları, farkındalık etkinlikleri ve çeşitli aktivitelerle gerçek festival deneyimi yaşadı. Zeytinli Rock Festivali, yeni yerinde muhteşem doğası, ağaçlı kamp alanı ve tertemiz deniziyle katılımcıların beğenisini kazandı. Katılımcılar bir dahaki sene yeniden görüşmek üzere festivalden memnun ayrıldı.
Festivalin organizatörü Umut Kuzey, Zeytinli Rock Festivali’nin oldukça başarılı geçtiğini söyleyerek, “Türkiye’de kamplı festival deneyiminin öncülerinden Zeytinli Rock Festivali, uzun yıllardır emek verdiğimiz ve her yıl gerçekleşmesi için ekip olarak çaba gösterdiğimiz bir festival. Bu yıl festivalin gerçekleşmesinde bize ev sahipliği yapan ve bölge ekonomisine, sosyalleşmesine katkıda bulunacağını önemseyen Ezine Kaymakamı Sayın Yunus Kızılgüneş ve Geyikli Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Oruçoğlu’na teşekkürlerimizi sunarız. Seneye daha güzel bir festival için şimdiden çalışmaya başladık bile” dedi.
 
Haber merkezi