Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Tezli Yüksek Lisans öğrencileri adına Nuray Tankılıç’ın konuşmasıyla devam etti.  Tankılıç, yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirterek “Başarı bir yolculuktur bir varış noktası değildir. Bu sebeple biz bugünü bir veda olarak görmüyoruz aksine birlikte başarılı çalışmalara imza atmak için bir başlangıç olarak görüyoruz” dedi.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programı Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomi Bölümünün 2016-2017 mezunu olarak burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Mesude Arslan, emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Ziynat Aseniyeva, Türk eğitim sistemine duyduğu hayranlığı vurgulayarak uzaktan eğitim programına başlangıçta ön yargılı olduğunu ancak beklediğinden daha fazla şey öğrendiğini ve bilgi dolu, sevgi dolu güzel bir eğitim programını tamamladığını ifade etti.
 
Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Arslan, tezli, tezsiz, uzaktan eğitim programlarının Türkiye’de içerik olarak sanki farklı mecralardaymış gibi tanımlanıyor olmasının yanlış olduğunun altını çizerek uzaktan öğretimin geniş bir eğitim fırsatı sağlaması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.
 
Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Salih Zeki Genç ise enstitü hakkında bilgi verdi: “Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2011-2012 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başladı. Geldiğimiz noktada 4 doktora programı, 17 tezli yüksek lisans programı, 2 uzaktan eğitimi programı 1’de ikinci öğretim örgün program olmak üzere eğitim öğretim faaliyetimizi yürütüyoruz.  Bugüne kadar 630 öğrenciyi mezun ettik. 1300’e yakın öğrencimizle ise eğitim öğretim faaliyetimiz devam ediyor. Mezun olan öğrencileri kutluyor katılımlarınız için teşekkür ediyorum.”
 
Son olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem mezun öğrencileri tebrik ederek, öğrencilere başarılar diledi. Program, öğrencilere belgelerinin verilmesi ve keplerin atılması ile son buldu.
 


Kaynak: Haber Merkezi