Su sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez olsa da su diyeti gibi tek tip beslenmeye dayanan diyetler uzun vadede sağlığı olumsuz etkileyebilir. Su diyetinin en önemli özelliklerinden bir tanesi kısa sürede kilo kaybı sağlamasıdır. Ancak bilim insanları, uzun vadede sağlıklı kilo kaybı için haftada 0,5-1 kilo vermeyi hedefleyen diyetlerin uygulanması gerektiğini ifade etmektedir.
 
Uzmanlar aşırı düşük kalorili diyetlerin doktor kontrolünde yapılması gerektiğini vurgulamaktadır. Ek olarak şok diyet olarak tabir edilen kısa sürede kilo verdirmeyi hedefleyen diyetlerin uygulanması durumunda en fazla 4 hafta yapılması gerektiği de önemli bir noktadır. Su diyetinin olası zararları şu şekilde sıralanabilir:
 
Su diyeti, kısa sürede kilo verme konusunda etkilidir. Bununla birlikte kilo verme kadar bu kilonun korunması da önemlidir. Sağlıklı olan kaybedilen ağırlığın yağdan olmasıdır. Su diyeti yağ yakımını hızlandırmanın yanı sıra bazı kişilerde su ve kas kaybına neden olabilir.
Böbreklerin aşırı çalışmasına neden olabileceğinden böbrek fonksiyonlarına zarar verebilir.
Gün içerisinde yetersiz besin alımına bağlı olarak kan şekeri düşebilir ve halsizlik, bayılma gibi olumsuz durumlar yaşanabilir.
Tansiyonun aşırı düşmesine neden olabilir.
Gut, yeme bozukluğu gibi bazı sağlık sorunlarını tetikleyebilir.
Bazal metabolizma hızında azalma meydana gelebilir.
Baş ağrısı, sinirlilik gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilir.
Sayılanlara ek olarak su diyeti gibi diyetlerin doktor kontrolü olmadan yapılması daha ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir.
 
Kaynak: www.medicalpark.com.tr