AK Parti’de Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, TBMM çalışmalarının olmadığı her günü Çanakkale’de geçirerek ilçe ve köylerde hemşerileriyle buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Gökçeada’da iki gün geçiren Gider, parti teşkilatına yaptığı konuşmada yerel seçimlerdeki adaylık sürecine dair de konuştu. Gider, AK Partide dava ve Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli olduğuna değinerek; “Parti içinde ben dahil olmak üzere Erdoğan dışında kimin adamı olan varsa, çekilsin gitsin” dedi.
 
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gökçeada’da çalışmalarda bulundu. TBMM’nin Genel Kurul çalışmalarının olmadığı günler Çanakkale’de vatandaşlarla buluşarak güncel sorunları dinleyen ve teşkilat buluşmalarına ağırlık veren Gider, bu kapsamda Gökçeada’daydı. İki günlük programı kapsamında, geçmiş dönemde partide görev almış isimleri de ziyaret eden Ayhan Gider, Gökçeada AK Parti İlçe Teşkilatı ile de bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye’nin tehlikeli virajdan kurtulduğunu ifade eden Gider, seçim sonrasında 7’li Masa içinde imzalanan gizli protokollerin herkesi şaşırttığını belirterek; “Zor bir seçim geçirdik. Sizlerin gayretleriyle Allah bu memleketi korudu. Bu, tek başımıza bizim başarabileceğimiz bir iş değildi. Allah bu memleketi korudu. Bugün gördüklerimizden sonra bunu çok daha rahat bir şekilde ifade edebiliyorum. Seçimden önce biz hep söyledik. Biz Cumhur İttifakı olarak seçime gittik. Birbirimizi tanımamız ve millete anlatması çok kolay bir ittifaktı. Milliyetçi muhafazakâr insanlarız. Memleketin menfaatlerini, kendi menfaatlerimizden üstün tutarız. Bu şekilde ittifaka gittik. Karşımızdaki ekibin kargaşasını düşünün. Bunlara karşı mücadele verdik ve çok şükür ki, bugün memleketimiz kazandı” dedi.
 
“ADAYLIK İÇİN HANGİ İSMİ DUYUYORSANIZ, YALAN”
Yaklaşan yerel seçimlerde Gökçeada’da alınacak sonuçların da kendileri için önemli olduğunu vurgulayan AK Partili Gider; “Önümüzde bir belediye seçimi var. Birçok yerde İl Genel Meclisi seçimi de var ama Gökçeada için belediye seçimi var. Bu seçimi kazanmanın yolu belli. Çok net bir yolu var. Birlik ve beraberlik içerisinde seçime gitmek. Bunun dışında konuşacağımız her şey hikâye. Bazen soruyorlar, Gökçeada’da aday belli mi diye. Aday belli. Çok gizleyip saklamaya gerek yok. Gökçeada’da bizim adayımız, seçimi kazanacak olan aday. Bunun haricinde bütün isimler hikaye. Onun emeği var, bunun kariyeri var, bunun parası var. Hepsi hikaye. Adayın bir tane özelliği var; Gökçeada’da belediyeyi kazanacak olan aday. Onun haricinde hangi isimleri duyuyorsanız, yalan” ifadelerini kullandı.
 
“ERDOĞAN DIŞINDA BİRİNİN ADAMI OLAN, ÇEKİLSİN GİTSİN”
 Adayların belirlenme sürecinde, kendisine yakın isimler olmaması halinde oy vermeyeceğini söyleyenlere partinin kapısını işaret eden Gider, parti içinde birilerinin adamı olma gayreti olmaya çalışanlara da sert çıktı. AK Parti’de önemli olanın dava ve Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizen Ayhan Gider; “Bakın benim ağzımdan çok fazla hamasi nutuk duymaya alışık değilsiniz. Ben düşündüklerimi söyleyen bir adamım. Ama bir süredir, 20 yılı geçmiş olmanın vermiş olduğu belki telaşlı bir şeyler görüyorum. O onun adamı, bu bunun adamı. O ondan garanti almış, bu bundan garanti almış gibi. Ben dahil, Recep Tayyip Erdoğan dışında kimin adamı varsa önce bir kendisi çekilsin gitsin. Ben dahil. Benim adamlarım varsa, onlar da gitsin. Burada, bizim kilitleneceğimiz bir tek konu var. O da belediye seçimini kazanmak. O aday olursa ben vermem cümlesini söyleyen, istediği kişinin aday olmasını beklemeden çeksin gitsin. Hiç kimsenin kara kaşı, kara gözü bize lazım değil. Buradaki ve dışardaki arkadaşlarımın kafasında, şu aday olursa ben yokum diye bir şey varsa, şimdiden yok olsun gitsin ki biz onun dostumuz olmadığını bilelim. Bizim bir tane adayımız var. Genel merkezin onaylayacağı, seçimi kazanacak olan aday. Sen onu sevmeyebilirsin. O senin kendi problemin. Sevmiyorsan, kızını vermezsin. Ama eğer senin inandığın bir dava varsa, senin inandığın bir memleket sevdası varsa, o Ahmet’ten Mehmet’te kıymetli bir şeydir. O, onu o mu aday gösterdi, bu mu aday gösterdi. Bunların hepsinden kıymetlidir. Bunlar çoluk çocuk işi” dedi.
 
“KAVGA İSTEYENİN YERİ CHP’DİR”
 AK Parti içerisinde hizipçilik yaparak kavga çıkarmak isteyenlere yer olmadığının altını çizen Gider; “Kumda oynaması gereken adamların, siyasette işi yoktur. Kavgayı çok seven insanların yeri bellidir. Gidecek CHP’de yapacak. Bakın bir delege seçiminde bile ortalığı yıktılar Çanakkale’de. Onlar bu işi biliyor. Biz onların birbirine söylediklerini söylesek, ömür boyu birbirimizin yüzüne bakmayız. Çünkü biz yürekleriyle iş yapan insanlarız. Biz menfaatleriyle iş yapan insanlar değiliz. Bu anlamda hepinize, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimindeki çalışmalarınız için teşekkür ediyorum. Gökçeada zor bir yer. Geldiğimiz seçim çalışmalarında da gördük. Siz onları her gün yaşadınız. Ama yılmadınız, darılmadınız, küsmediniz. Şimdi aynı şeyi belediye seçimi için bekliyorum ve tekrar ediyorum. Şu olmazsa ben yokum veya şu olursa ben yokum diyen arkadaş, en başta kendini evine çeksin. Biz onu dostumuz olarak bilmekten vazgeçelim. O da buranın kalabalığında görünmekten vazgeçsin. Kim ki, Cumhur İttifakı’nın benim önüme getirdiği aday benim adayımdır diyorsa, biz onlarla yol yürüyeceğiz. Ve ben biliyorum ki bu sefer Gökçeada’yı farklı bir şekilde alacağız. Farklı bir oyla alacağız. Gökçeada’da yarım bıraktığımız tüm hizmetleri de inşallah bu dönem hep birlikte tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
 
Haber merkezi