Öğrenci şenlikleri bugün 18:00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerle star alacak. 15 Temmuz Şehitleri Sergisinin açılacağı meydanda Çanakkale Mehter Takımı konser verecek. Çanakkale Halk Oyunları Takımı, yöresel halk oyunlarını sergileyecek. Daha sonra şenlik yürüyüşü gerçekleştirilecek. Kordondaki Morabbin Parkı’nda sona erecek yürüyüş sonrası Grup Jargon konser verecek. Akşam 21:00’de İlahiyat Fakültesi İçdaş Kongre Merkezinde Tasavvuf Topluluğu tarafından sema gösterisi gerçekleştirilecek.

Öğrenci şenlikleri kapsamında 9-14 Mayıs tarihleri arasında çok sayıda sosyal, kültürel, sanatsal ve  sportif aktiviteler düzenlenecek. Şenliklere ünlü sanatçılar da Dardanos Yerleşkesindeki konserleriyle renk katacak. Bu kapsamda 12 Mayıs’ta Aydilge ve Yusuf Güney, 13 Mayıs’ta Yüksek Sadakat ve  Atiye, 14 Mayıs’ta İmera ve Mehmet Erdem Çanakkaleli hayranlarıyla buluşacak.

ÇOMÜ Rektörü Prof Dr. Yücel Acer, şenliklerine ilişkin öğrencilere yönelik açıklamasında, “Öğrencilik, sadece öğrenme teorik odaklı bir süreç değil,  aynı zamanda beşeri ilişkilerinizi güçlendireceğiniz, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yaparak doğru alışkanlıklar oluşturacağınız çok değerli bir süreçtir. Üniversite yönetimi olarak, sizlere bu fırsatı sağlayacak gerekli tüm şartları sağlamaya gayret ediyoruz. Bu anlamda alt yapısını her geçen gün daha da güçlendiren üniversitemiz, kuruluşunun 25. Yıl dönümünde düzenlenen ve 9-14 Mayıs tarihleri arasında Terzioğlu ve Dardanos yerleşkelerimizde gerçekleşecek öğrenci şenliklerinde bilimsel ve sanatsal programlar, coşkulu konserler özgün gösteriler ve eğlenceli oyunlar bulacaksınız. Sizlerin eğlenirken öğreneceğiniz, arkadaşlarınızla beraber keyif alacağınız, bol eğlenceli bir zaman geçirmenizi diliyorum” dedi.  

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU