ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, BİİBF Didem YAMAN Amfisinde fakülte öğrencileri ile bir araya geldi. Tam bir sohbet havasında geçen bu görüşme sırasında Rektör Acer, ilk olarak iki yıllık görev süresi boyunca ÇOMÜ genelinde ve BİİBF özelinde yapılan çalışmalardan bahsetti.
 
Temel hedefin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini Türkiye sıralamasında en iyi eğitim veren üniversiteler listesinde hızla üst basamaklara taşımak olduğunu belirten Acer, “ İki yıl içerisinde üniversitemizi bu başarı sıralamasında 14 basamak yukarı taşıyarak 44. sıradan 30. sıraya yükselttik ve kaliteyi arttırma yönünde çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz.” dedi.
 
Görevi süresince ÇOMÜ’deki öğretim elemanı sayısının arttırmasına özel önem verdiğini belirten Acer, BİİBF’ye yönelik olarak da iki yıl içerisinde öğretim kadrosu sayısında önemli bir ilerleme kaydettiğimizi belirtti. Öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim almaları için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını belirten Acer, öğrencilere daha iyi bir kampüs hayatı sağlayabilmek adına spor tesislerinin kurulması, dersliklerin onarılması ve öğrencilerin sosyal aktivitelerinin de gerçekleştirebileceği daha gelişmiş bir kampüs ortamının sağlanması için gerekli tüm çalışmaları yürütme sözü verdi.
 
Öğrencilerin bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak adına elektronik ve yazılı yayın sayısını hızla arttırdıklarını belirten Acer, kütüphanenin tüm sınav dönemi boyunca 24 saat kullanıma açık tutulacağını söyledi. Sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayan Acer, kampüste eğitim gören öğrencilerin eğitim hayatları sırasında karşılaştıkları zorlukları ve daha iyi bir eğitim için gençlerin kendi önerilerini de dikkatle dinleyip not aldı. Öğrencilerin söyleşi programına ilgisi yoğundu.
 
Program sonrasında Biga Genç TEMA topluluğu tarafından “Fidan Dikim Etkinliği” gerçekleştirildi. Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın da katıldığı etkinlik çerçevesinde kampüse yaklaşık 50 adet ıhlamur fidanı dikildi. Daha yaşanılabilir bir gelecek için Tema Vakfınca getirilen fidanlar ilk olarak Kaymakam Görgülüarslan, Rektör Acer, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erhan Gümüş ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Yiğit tarafından toprağa dikildi. Geri kalan fidanların toprağa dikimi öğrenciler tarafından keyifle gerçekleştirildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi