94 yılında ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’nden mezun olan genç; önce Batman Gerçüş’te öğretmenliğe başladı. 1995 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin Sınıf Öğretmenliği bölümüne asistan olarak giren Prof. Dr. Salih Zeki Genç; yüksek lisans ve doktorasını aynı fakültede tamamladı. 1,5 yıl kadar Yardımcı Doçent olarak Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde görev yaptıktan sonra memleketi Çanakkale’ye gelerek akademik yaşamına ÇOMÜ’de devam etti. 2011 yılında Doçent ve birkaç ay önce de Profesör olan Genç, ÇOMÜ’nün 25. Yılını kutladığı şu günlerde üniversitenin kurumsallaşması adına bir ilki teşkil ediyor. Üniversitemizde daha önce Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılığı da yapan Genç; halen Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak görevini sürdürüyor. Konu ile ilgili görüşünü aldığımız Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Salih Zeki Genç; ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünün çok köklü bir kültüre sahip olduğunu kaliteli öğretmenler yetiştirdiğine dikkat çekerek “Bugün ciddi anlamda Anadolu’nun dört bir tarafına gitseniz de hala o ekol devam ediyor” dedi.
25 yıl öncesinden bugüne kadarki gelişmeleri çok yakından izlediğini ve şahit olduğunu da belirten Genç “1993 yılında ben 3. sınıftayken o zamanın Başbakanı rahmetli Demirel'in katılımıyla, şu an hastanenin olduğu yere Meslek Yüksekokulları binası yaptırılmıştı. Oranın açılışına katılmıştım. Bunun kampüsle ilgili atılan ilk adım olduğunu söylemek istiyorum. Daha sonra Rektörlük binasının, FEF’in ve diğer fakültelerin yapıldığını biliyoruz. Biga’da ve diğer ilçelerde çok çeşitli, kapsamlı binaların yapıldığını, akıllı sınıfların oluşturulduğunu, laboratuvarların çok çeşitlendiğini, hastanesiyle, Dardanos’uyla, Kreş’iyle velhasıl 25 yılda ciddi anlamda bir atılımın gerçekleşmiş olduğunu görüyorum” dedi.
Öğrenciliğinden Profesörlüğüne kadar üniversitemizdeki sayısız gelişmeye şahit olan Genç son olarak 50 bin öğrenciye gelinen bir süreçte, tüm bunların başarıyla ve emekle gerçekleştirildiğini ifade ederek 25 yıllık süreçte üniversitemize katkı sunan herkese teşekkür etti.

 


Kaynak: Haber Merkezi