İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2022 yılı 1. İzleme toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında İl Özel İdare toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan önce yapılacak çalışmaları bir süreç dahilinde tarif eden İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2022 yılı 1. İzleme toplantısına; Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Dağlar, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, İlgili kurum müdürleri, üniversite ve kamu kurum temsilcileri katıldı.
 
İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2022 yılı 1. İzleme toplantısı AFAD Müdürü İbrahim Tarı’nın açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından toplantı; AFAD Planlama ve Risk Azaltma Şube Müdür Vekili Ali Alkan’ın sunumu ile plan dahilinde eylemlerden sorumlu kamu kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmalar ve faaliyetler karşılıklı istişare şeklinde tek tek değerlendirildi. Hazırlanan İl Afet Risk Azaltma (İRAP) planında yer alan bilgiler ışığında kurumlarımızın hassasiyet göstererek gerekli önlemleri alması ve üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmasının önemine değinen Vali İlhami Aktaş, “İl Afet Risk Planında (İRAP) hazırlanması ve uygulanması sürecine katkı sunan kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızdan oluşan paydaşlarımıza teşekkür ediyor, afetsiz günler diliyorum” diye konuştu. Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin ardından son buldu.
 
Haber Merkezi