ÇANAKKALE Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın, Tarihi Alanın kültürel ve manevi değerleri ile doğal dokusunun tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlediği, ‘Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Fotoğraf Maratonu’ Kilitbahir Kalesi'nde başladı.  

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'in karşıladığı fotoğraf severler, Tarihi Alandaki Kilitbahir Kalesi’nde kayıt yaptırarak, fotoğraf çekimine başladı. Tarihi Alanın kültürel ve doğal zenginliğini ön plana çıkarması amaçlanan etkinlik için yaklaşık 300 fotoğrafçı kayıt yaptırdı. Üç gün sürecek etkinlikte yarışmacılar, şehitlerin anısını binlerce kare fotoğrafta ölümsüzleştirecekler.

Jürinin belirleyeceği fotoğraflar ödüllendirilecek. Ödül alan fotoğraflar, 20 Mayıs’ta açıklanacak. Ödül töreninin ise, yarışmada seçilen fotoğraflardan oluşturulacak bir sergi ile Ağustos ayı içerisinde yapılması planlanıyor. Etkinliğin, Tarihi Alanın tanıtılmasına büyük bir katkı sağlayacağını belirten Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları’nın yaşandığı coğrafyanın tarihi, kültürel, manevi değerleri ile doğal dokusunun tanıtılması ve görsel değeri yüksek fotoğraflarla gelecek kuşaklara aktarılması önemli" dedi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ile iş birliği içinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte ödüller ise şu şekilde olacak: Birincilik Ödülü: 10.000 TL+TFSF Altın Madalya, İkincilik Ödülü: 6000 TL+ TFSF Gümüş Madalya, Üçüncülük Ödülü: 4000 TL+ TFSF Bronz Madalya) Mansiyon (3 adet): 2000 TL (Kişi Başı), Seyit Onbaşı Kurum Özel Ödülü: 3000 TL, Jüri Özel Ödülü: 2000 TL ve Sergileme (30 adet): 300 TL.


Kaynak: DHA