İl Koordinasyon Kurulu 2022 Yılı I. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya; Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, kaymakamlar, belediye başkanları, bölge müdürleri, il müdürleri ve kamu kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda, bölge ve Çanakkale’nin yatırımcı kurum ve kuruluşları, yaptıkları yatırımlarla ilgili katılımcılara bilgilendirme sunumu yaptılar. Ardından İl Koordinasyon Kurulunun 2022 Yılı I. Dönem Değerlendirme Toplantısında dönemin değerlendirilmesi, araştırma ve envanter çalışmalarının gözden geçirilmesi ile izleme ve koordinasyon çalışmaları görüşüldü.
 
1915 Çanakkale Köprüsü gibi mega projenin ülkemize ve bölgemize kazandırılmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm aşamalarında emeği geçen bakanlara, milletvekillerine, Bürokratlara, firma yetkililerine, mühendislere, işçilere ve vatandaşlara teşekkür dileklerini ileterek, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bölgemize hayırlı olması temennisinde bulunan Vali İlhami Aktaş,  yatırım programındaki projelerin öngörülen plana göre tamamlanması için ilgili kurum ve kuruluşların gerekli koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışması gerektirdiğini belirtti. İlimiz açısından önemli yatırımların hayırlara vesile olmasını temenni eden Vali İlhami Aktaş, yapılan çalışmalardan dolayı ilgili kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
 
Ayrıca İl Koordinasyon Kurulu 2022 Yılı I. Dönem Değerlendirme Toplantısının ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim TARI, afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler yaşanmadan önce yapılacak çalışmaları bir süreç dahilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plan olan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) konusunda sunum gerçekleştirerek, katılımcıları bilgilendirdi.
 
Haber Merkezi