İŞKUR yetkilileri ‘Geleceğim Mesleğimle Elimde’ sloganı doğrultusunda stajyerlerin mesleki bilgi aldıkları işyerlerini ziyarete başladılar.
 
Geçtiğimiz günlerde bir otomobil firmasına misafir olan Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gençay ve İŞKUR İl Müdür Vekili Mehmet Uğur Yavuz meslek eğitimi gören gençleri iş başında gözlemleyerek, firma yetkilileriyle staj programlarının işleyişi, gençlerin kariyerlerine ve sektöre katkıları konularında istişarelerde bulundular.
 
İŞKUR İl Müdür Vekili Mehmet Uğur Yavuz ziyaretinde yaptığı konuşmasında: “Eğitim sistemimiz içerisinde mesleki eğitimin çok önemli bir yeri var. İŞKUR olarak mesleki eğitimin hak ettiği yeri bulması, gençlerimizin meslek ve beceri sahibi olmaları için gayret gösteriyoruz. Meslek eğitim merkezlerinin meslek lisesi diploması veriyor olması gençlerimizin işletmelerde meslek stajlarını tamamlarken eğitim olarak yaşıtlarından geri düşmelerini de engelliyor. Katkı veren tüm paydaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi . Ziyarette ayrıca firma yetkililerine mesleki eğitime vermiş oldukları katkılar nedeniyle bir teşekkür mektubu takdim edildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi