2009 yılında kurulan ve 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibariyle ilk öğrencilerini alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı (ÇOMÜDK), 31 Ağustos- 03 Eylül 2021 tarihleri arasında özel yetenek sınavlarını gerçekleştirecek. Müzik Bölümü Çalgı Anasanat Dalı lisans programına 20 öğrencinin alınacağı yetenek sınavında öğrenciler, müzikal algı ve çalgı performansı gibi iki alt başlıktan oluşan tek aşamalı değerlendirmeye alınacaklardır. 2021 YKS sınavından en az 150 TYT puanı alınarak girmeye hak kazanılan sınava engelli adaylar da en az 100 TYT puanı ile girebilecekler.

Yeni kurulan bir konservatuar olmasına karşın kısa zamanda düzenlenen konserler ve bilimsel etkinliklerle adından söz ettiren ÇOMÜDK yönetimi, önümüzdeki yıl da yüz elliden fazla etkinlik yapmayı planlıyor. 

İki profesör, iki doçent, iki doktor öğretim üyesi, dört öğretim görevlisi ve iki öğretim elemanı bulunan ve bilimsel- sanatsal anlamda alanının güçlü isimlerini bulunduran ÇOMÜDK, bu yıl keman, viyola, viyolonsel, piyano, flüt, klarnet, trompet, trombon, korno ve tuba çalgılarından öğrenci alacak. Coğrafi, tarihi ve turistik dokusuyla cazibe merkezi olmaya aday Çanakkale iline bilimsel ve sanatsal etkinlikleri ile katkı sunmaya çalışan ÇOMÜDK, aynı zamanda bölgede kurulması planlanan kültür sanat kurumlarının da alt yapısını oluşturmayı hedefliyor. 

Yetenek sınavları ve konservatuar hakkında ayrıntılı bilgilere https://konservatuar.comu.edu.tr/ internet sayfasından ayrıca instagram ve facebook sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir


Kaynak: Haber Merkezi