Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün 2021 Yılı altıncı Enstitü Kurulu Toplantısı ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Covid-19 Salgını tedbirleri kapsamında geniş önlemler alınarak yüz yüze gerçekleştirilen toplantıya ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Anabilim Dalı Başkanları ve ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Kanten konuşmalarında, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün 16.06.2020 tarih ve 31157 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2654 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kapatılıp yerine Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün kurulduğunu ve toplantının gerçekleştirildiği tarih olan 16.06.2021 tarihi itibarıyla da Lisansüstü Eğitim Enstitü’nün birinci kuruluş yıldönümünü belirterek, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü birinci yıl faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile devam etti.
 
ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten’in açılış konuşmalarından sonra ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat bir yıllık süreç içerisinde üniversitenin araştırma üniversitesi olma yolunda atılan adımlardan ve yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirterek, gerçekleştirilen çalışmaların eğitimin daha da nitelikli hale getirilmesine büyük katkı sağladığını ifade etti. Murat’ın konuşmalarından sonra Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Anabilim Dalı Başkanları ile Enstitü Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı. Toplantıda “Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programları 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı kontenjanları” ve “Yabancı Uyruklu Öğrenci Adaylarının Lisansüstü Programlara Başvuru, Kayıt ve Kabul Yönergesi” konuları görüşüldü.
 
Enstitü Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Enstitü Yönetim Kurulu üye seçimi ile devam etti. Enstitü Yönetim Kurulu üyeliğine Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Anabilim Dalı Başkanları tarafından yapılan seçim sonunda oyların çoğunluğunu alarak Fen Bilimleri alanından Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz ve Sağlık Bilimleri alanından ise Prof. Dr. Gamze Çan seçildiler. Toplantı, Enstitü Kurulu üyelerinin görüşleri ve önerilerinin değerlendirilmesi ile son buldu.
 


Kaynak: Haber Merkezi