Çanakkale İl Genel Meclisi başkanlık seçimi için yapılan oylamada, Ak Partili üyelerin oylarını tamamını alan sürpriz aday CHP'li Nejat Önder 1 oy farkla başkan seçildi.    

Meclis üyeleri gizli oylama ile yeni dönemde başkanlık yapacak isim için oylarını kullanmaya başladı. CHP’nin adayı ön seçimle belirlenen Gelibolu İl Genel Meclisi Üyesi Nihat Öner olurken, Ak Parti’nin adayı ise Biga İl Genel Meclisi Üyesi Bülent Korkmaz oldu. Ayrıca CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Nejat Önder de başkanlık için sürpriz aday olarak seçimine girdi. Üyelerin oylarını kullanmasının ardından yapılan sayımla il genel meclisinin yeni başkanı belirlendi.

KENDİ ADIMI YAZMIŞIM
İl Genel Meclisi başkanlık seçiminde ilginç bir an da yaşandı. İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren il oy kullanan isim olurken. Pusulaya isim yazıp geldikten sonra, oy sandığına atmadan kağıdı havaya kaldırıp, “Arkadaşlar bir yanlışlık yaptım. Kendi adımı yazmışım. Affınıza sığınarak pusulayı değiştirmek istiyorum" dedi. Bunun
üzerine gülüşmelerden sonra Göğüsgeren tekrar oy kullandı.

Yapılan oylamada sürpriz aday Nejat Önder, Ak Patili üyelerin oylarını da alarak 17 oyla İl Genel Meclisi başkanı seçildi. CHP’nin adayı ön seçimle belirlenen adayı Gelibolu İl Genel Meclisi Üyesi Nihat Öner 16 oyda kaldı.