Meteoroloji 2. Bölge (İzmir) Müdürlüğü, Çanakkale ve çevresinde kuvvetli sağanak yağılar ve fırtına beklendiğini belirterek uyarılarda bulundu. 

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada; “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (22 Mart 2021 Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren Çanakkale’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, il genelinde kuvvetli (25-50 kg/m2) güney ilçelerinde (Ezine, Bayramiç, Çan, Yenice ve Ayvacık) yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Diğer yandan Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden fırtına için yapılan uyarıda ise; “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (22 Mart 2021 Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.


Kaynak: Haber Merkezi