Koronavirüs ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın Otel/Konaklama Tesislerinde Yılbaşı Programları konulu genelgesinin ele alındığı İl Pandemi Kurulu Toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Deniz Polis Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bn. Ercan Oran, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atınç Kelecek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Kolin Hotel Genel Müdürü Mehmet Satar, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Armağan Aydeğer, Turizmci Turgay Kılıç ile Çanakkaleli Turizm İşletmecileri ve kurul üyesi kamu kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda Çanakkale genelinde Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ile yılbaşı için alınan tedbirler değerlendirildi.
 
Çanakkale genelinde yürütülen pandemi çalışmaları kapsamında yılbaşı için alınan tedbirler, yapılan denetimler, filyasyon ve izolasyon takip çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda; ÇOMÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Coşkun Bakar tarafından ilin son durumu, gelinen seviye, yapılan çalışmalar ve bundan sonra izlenecek çalışma planı hakkında sunum yapılarak kurul üyeleri bilgilendirildi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sinem Topaloğlu, Koronavirüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın Otel/ Konaklama Tesislerinde Yılbaşı Programları konulu genelgesi hakkında katılımcılara sunum yaptı.
 
Tüm dünyayı etkileyen bu pandemi sürecini hep birlikte başarılı bir şekilde yürütmek mecburiyetinde olunduğunu belirten Vali İlhami Aktaş, “Pandemi ile mücadelede canla başla çalışan tüm kamu görevlilerine ve duyarlı davranan Çanakkaleli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına eksiksiz bir şekilde uymalıyız“ dedi. Toplantı, Vali İlhami Aktaş’ın Koronavirüs salgını ile mücadele çalışmaları kapsamında Çanakkaleli turizmciler ve kurul üyeleri ile görüş alışverişinde bulunmasının ardından sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi