Çanakkale Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından başvurusu yapılan ‘Aktif Yaş Alan Avrupalı Emektarlar’ (Actively Aging European Seniors) isimli Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklık projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilerek 190,760 Avro hibe almaya hak kazandı.

Valilik koordinatörlüğünde yürütülecek olan projenin ortakları arasında, Avrupa Birliği üyesi Portekiz, Hollanda, Fransa, İspanya ve Polonya’da Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Yaşlı Dostu Kent’ olarak akredite edilmiş kurum ve kuruluşlar yer alıyor.

İki yıl sürecek proje kapsamında yürütülecek faaliyetler sonucunda, Çanakkale’deki aktif ve başarılı yaşlanma olgusunda farkındalık arttırılacak ve özellikle hedef grup içinde yer alan büyüklerin pandemi süreci sonrasında kapalı kapılar ardında kalmadan sosyal ve ekonomik hayatta aktif bireyler olarak yer almaya teşvik edilecek. Ayrıca yaşlı vatandaşların dijital, mali ve sağlık okur-yazarlığı kazanarak kendi hayatlarını en kaliteli şekilde idame ettirebilmeleri de amaçlanıyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi