Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Başkan Gökhan mesajında, "Coronavirüs salgını uzun bir süredir tüm dünyayı etkisi altına aldı ve ne yazık ki bu hastalığın yüksek risk grubunda yer alan bizler, hastalığın beraberinde gelen kısıtlamalarla, uzun süredir bizleri en mutlu eden şeyleri yapmaktan mahrum kaldık, bayramlarda çocuklarımıza, torunlarımıza sarılamadık, sevdiklerimizle aramıza maskeler, mesafeler girdi. 

Güzeldir ki, virüsün hayatımıza getirdiği karanlık ve sakin günlerin içinde bile bizler, umutlarımızı yeşertmeyi de becerdik. Belki de bu bir fırsattı; kıymetini bilmek için saatlerin, dakikaların ve tüm sıradanlıkların. Dünyalarımıza ve birbirimize başka bir yerden bakabilmenin, zamanın nasıl hızlı ya da nasıl yavaş aktığının mümkün olduğunu anlamak için, dinginleşmek için, okuyamadığımız kitaplara sarılmak, imkanlarımızı olmayanlarla bölüşmek için, sokaktaki diğer canlıları düşünmek için, bugüne kadar hiç düşünmediklerimizi düşünmek ve hep ertelediklerimizi değerlendirmek için bir fırsattı. 
Biliyorum, hepimizin mücadelesi ve birliği ile bugünler tarihin sayfalarında kalacak; tedbirlere uyduğumuz ve birlikte hareket ettiğimiz müddetçe güneşli günler daha da yakın olacak. İnanıyorum ki, seneye Yaşlılar Günü'nde hep beraber mutlulukla ve şen kahkahalarımızla dolduracağız Altın Yıllar Yaşam Merkezi'mizi. 

Bu vesile ile sizlerin, kadim dostlarımın ve büyüklerimin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutlarım. 

Sağlıkla kalın, hoşça kalın" ifadelerine yer verdi.


Kaynak: Haber Merkezi