Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve TÜSF Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hürmüz Koç, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ile akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.

Bayanlarda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi ile Erkeklerde ÇOMÜ, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi olmak üzere 6’şar takımın yarışacağı müsabakaların açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Açılışta konuşan Dekan Prof. Dr. Hürmüz Koç; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun kuruluş amacının tüm üniversitelerde okuyan öğrencilerin dostluk, kardeşlik ve kaynaşmasına vesile olması olduğuna değinerek “Federasyonumuzda 55 branşta 27 bin öğrenciye geçen yıl sportif faaliyetlerde organizasyon yaptık. 55 branştaki 27 bin öğrenci 2.lig ,1.lig ve Süper Lig olarak dizayn edilmiştir. Burada 6 tane kadın 6 tane erkek takımımız olmak üzere 12 takımımız var. Burada birinci olan takımlar 1.lige, 1.ligde başarılı olan takımlar Süper Lige yükselecektir” diyerek müsabakalara katılan tüm takımlara başarılar diledi.

Farklı şehirlerden ve farklı üniversitelerden gelen tüm sporculara başarılar dileyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Spor sağlık için çok önemlidir. Yarışmak, dereceye girmek ayrı bir zevk ama önemli olan sporun içinde olmak ve bu müsabakalara katılmak” diyerek etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
5 gün sürecek müsabakaların Naim Süleymanoğlu Spor Salonu ve Hasan Mevsuf Spor Salonu’nda yapılacağı öğrenilirken, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, açılış töreninin ardından Dekan Prof. Dr. Hürmüz Koç’tan müsabakalarla ilgili bilgi aldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, müsabakalar öncesi gerçekleştirilen kokteylde tüm sporculara başarılar diledi. 


Kaynak: Haber Merkezi