Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından desteklenen çalışmanın açılışı Hamidiye Tabyalarında yapıldı.

Açılışı Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından yapılan sergiye; Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Avustralya Büyükelçi Yardımcısı Jeremy Guthrie, daire amirleri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Koordinasyonu Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Dinçay Köksal, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Mustafa Hoşnut ve Öğr. Gör. İsmail Öztürk tarafından yapılan çalışmada, Geleneksel Türk Sanatları öğrenci ve mezunları gönüllülük esasına göre yer aldı. Çalışmalar, Osmanlı Nakkaşhanesindeki eserler gibi anonim eser şeklinde imzasız üretildi ve eserlerde her katılımcı kendi yeteneğine uygun işleri yaptı. Osmanlı Gazavatnamelerindeki konu anlatımı tekniği esas alınarak istiflerde Nakkaş Osman'ın izi izlenirken konu olarak ise Çanakkale Muharebelerinin dönüm noktası olarak bilinen ve Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın askerlik tarihine geçen başarısını içeren Anafartalar Zaferi seçildi.

Sergi, 20 Mart 2020’ye kadar açık kalacak.


Kaynak: Haber Merkezi