ÇSATT’ın geleneksel hale getirdiği ‘Gece Yürüyüşü’ etkinliği, bu yıl 60 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Eceabat İlçesinden ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile yürüyüşe başlayan ÇSATT üyeleri, güzergah boyunca canlandırmalar yaptı. Topluluk üyeleri şiir ve menkıbe okumaları gerçekleştirdi. ÇSATT Yönetim Kurulu üyeleri ise güzergah boyunca 2. Tümen askerlerinin 101 yıl önce Kırmızı Sırt’ta düşmana karşı gerçekleştirdikleri taarruzla ilgili anlatımlar gerçekletirdi.
 
ÇSATT Yönetim Kurulu üyesi Hasan Hüseyin Tülü, 19 Mayıs 1915’de Kırmızı Sırt’ta düşmana taarruza kalkan 2. Tümen Askerlerini anmak ve yad etmek amacıyla bu etkinliği her yıl aynı tarihte gerçekleştirdiklerini söyledi. Sabaha kadar süren yürüyüşün Eceabat’tan başlayıp Kırmızı Sırt siperlerine kadar sürdüğünü belirten Tülü, “Yürüyüş esnasında belli noktalarda taarruz vaktinde askerlerin şehit olmalarını anlatan canlandırmalarımız oluyor. Bu kapsamda, şehit düşen bir askerin defnedilmesi anını canlandırdık. Duygusal anlar yaşandı” dedi.
 
ÇSATT’ın Gece Yürüyüşü etkinliği, Kırmızı Sırt’ta siperlerin içinde ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirinin okunması ve dua edilmesiyle son buldu.
 


Kaynak: İHA