Programa; Vali İlhami Aktaş ve Eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve eşi Sibel Biçen, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Muharrem Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Erol Günaydın, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Sebahat Korkmaz Demir, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, şehit aileleri ile gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Çanakkale İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ”Türk’ün Özü Akif’in Sözü” konulu programın sergilenmesiyle devam eden 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde tüm resmiözel orta öğretim kurumları öğrencilerinin katıldığı “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” ile ilgili yapılan kompozisyon yarışmasında  dereceye giren öğrencilere Vali İlhami AKTAŞ tarafından ödül verildi.

 

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Kaynak: valilik