Elhamdülillah yaptıklarımızla başımız dik gezebiliyoruz. Ulaşımda, enerjide, sağlıkta aklınıza gelebilecek her alanda çok güzel işlerin yapıldığı bir dönem yaşadık.” dedi.
 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de Fevzi Çakmak Sinan Kütüphanesi’nin açılışına katıldı. Bakan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada Kayseri’de her zaman bir temel atma veya açılış programının gerçekleştirildiğini ifade etti. 1994 yılında Kayseri Belediye Başkanlığına aday olduğunu dönemleri hatırlatan Özhaseki, “Daha 30’lu yaşlarında aday olarak karşınıza çıktığımda, gittiğim yerde şunu söylemeye çalıştım; ‘Biz hizmet edeceğiz. Hizmetten başka gözümüz hiçbir şey görmeyecek. Kimseyi ayırmayacağız. Eski belediyelerin yaptığı gibi şu mahalle bana oy verdi. Şu mahalle vermedi. Bu mahalle bizim partili veya değil diye kimseyi ayırmayacağız. Kimsenin diline, imanına, ırkına, mezhebine asla bakmayacağız. Gece, gündüz demeden, mazeret üretmeden, çalışacağız, hizmet edeceğiz. Sizin duanıza talibiz.’ dediğimi çok iyi hatırlıyorum. Çok şükür bu sözümüzle durduk, ahdimizde durduk, yıllardır o başlattığımız belediyecilik geleneğinde önce bu fakir kardeşiniz, şimdi de benim değerli kardeşlerim, arkadaşlarım hizmet etmeye devam ediyorlar.” dedi.
 
“KAYSERİ PARMAKLA GÖSTERİLEN BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ”
 
Kayseri’de 25 yıl içerisinde birçok şeyin değiştiğini, şehrin refaha kavuştuğunu ifade eden Bakan Özhaseki, “Bugün geldiğimiz noktada Kayseri çok şükür parmakla gösterilen bir şehir haline geldi. İçinde yaşama dair ne ararsanız bulabilirsiniz. İhtiyacınız olduğu herhangi bir şeyi bulabilecek bir ortamın sağlandığı şehir haline geldi. Bu şehirde üretim var. Ticaret canlı. Sanayisi çalışıyor. 4 tane sanayi bölgesinde yüzlerce fabrika üretim yapıyor, ihracat yapıyor. Bu şehirde, sağlıkta eğer bir ihtiyaç varsa her bir konuda hizmet edecek çok şükür doktorlarımız var. Hemşirelerimiz var, hastanelerimiz var. Eğer burada spor arıyorsanız, bu şehirde bulabilirsiniz. Kültür sanat faaliyeti arıyorsanız, emin olun bulabilirsiniz. Evlerimizde rahatça oturabileceğimiz belediyelerimizin hizmetiyle, konforumuzun daha da arttığı bir ortamı çok şükür her zaman bulabiliyoruz. Bundan dolayı da mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.
 
“21 YILLIK İKTİDARIMIZDA 80 YILDA YAPILAN İŞLERİN MİSLİNİ YAPTIK”
 
Bakan Özhaseki, Kayseri’de belediyelerinin hizmet yarışında olduğunu ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Allah'a hamdolsun, Türkiye Yüzyılını inşa edebilmek amacıyla büyük bir ekiple inanmış bir grupla mücadele ediyoruz. Her bir alanda bu mücadeleyi sürdürüyoruz. 21 yıldır iktidarız. Elhamdülillah yaptıklarımızla başımız dik gezebiliyoruz. Sadece bakanlıkların faaliyet alanlarında değil, Cumhuriyet hükümetleri boyunca geçtiğimiz 80 yılda birçok insan hizmet etmiştir. Allah hepsinden razı olsun. Ama iddia ile şunu söyleyebiliyoruz. 21 yıllık iktidarımızda geçmiş 80 yılda ne yapılmışsa birkaç mislini yapmış bir iktidarız. O yüzden bizim başımız dik. Ulaşımda, enerjide, sağlıkta aklınıza gelebilecek her bir alanda çok güzel işlerin yapıldığı bir dönem yaşadık.” şeklinde konuştu.
 
“VATANDAŞLARIMIZIN BAŞI ARTIK DİK”
 
Türkiye Cumhuriyeti ismi geçtiği zaman, her bir Türk vatandaşının dünyada artık başının dik gezdiğini söyleyen Bakan Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız her gittiği yerde iltifatla karşılanıyor, özel törenlerle karşılanıyor. Bir hafta kadar önce Amerika'daydık. Birleşmiş Milletler'de iklimle ilgili bir genel kurul toplantısı vardı. Birleşmiş Milletler binasının tam karşısına çok güzel bir Türk Evi yapıldı. Bütün toplantılarımızı orada yaptık. Orada randevu alabilmek için bütün devlet başkanları neredeyse sıradaydı.” diye konuştu. Geçmişte borç alabilmek için başkalarının karşısında el pençe divan durulan bir dönemden, bugün bütün dünyaya çıkıp, “Dünya beşten büyüktür.” diyen bir liderin olduğu döneme geçildiğini ifade eden Özhaseki, “Çok şükür bu konularda da ülkemizi temsil noktasında biz üzerimize düşeni hakkıyla yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
“KAYSERİ GİBİ BİRKAÇ ŞEHİR YOK OLDU”
 
18 ili ve 14 milyon insanı etkileyen 6 Şubat depremlerinden söz eden Bakan Özhaseki, “680 bin ev, 170 bin iş yeri yıkıldı. Dile kolay, 850 bin yapı. Yani Kayseri gibi birkaç tane şehir neredeyse yok oldu.” ifadelerini kullandı. Bölgede konut yapımlarının sürdürüldüğünü söyleyen Bakan Özhaseki, “Oralarda şu anda 200 bin civarında ihale yaptık, evler yapılıyor. 200 binden fazla vatandaşımız ‘Bize destek verin ben evimi yerinde yapmak istiyorum.’ dedi. Bu kapsamda bugün yarın da inşallah yasalarımız çıkıyor, o destekle oradaki konut sayılarını çok daha fazla bir şekilde arttıracağız. Bir iki sene içerisinde bütün yaraları Allah'ın izniyle saracağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bizler büyük bir milletiz.” dedi.

Kaynak: Bakanlık