ÇOMÜ’nün 25. kuruluş yıldönümü etkinlikleri bünyesinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Koç Spor Fest ile birlikte gerçekleştirilen etkinliklerin değerlendirildiği ziyarette; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hürmüz Koç, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu , Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Yüksel Yıldız, Koç Fest Genel Koordinatörü Levent Mergen, Basketbol İl Temsilcisi Murat Firidinoğlu, Koç Holding temsilcileri ile basketbol turnuvasına katılan üniversite temsilcileri de hazır bulundular. 

Türkiye’nin en ünlü rock sanatçılarından biri olan Şebnem Ferah’ı gençlerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Acer; Koç grubuna desteğinden ötürü teşekkür etti. 

Özellikle üniversiteler bünyesinde ülkemizde spora yeterli değerin verilmediğini belirten Acer “Bu konuda almamız gereken hayli mesafe var. Devlet bursuyla 6 yıl İngiltere’de okudum. Birçok farklı spor dalıyla orada karşılaştım. Daha önce hiç duymadığım ama üniversitede yaygın şekilde yapılan spor dallarıyla karşılaştım. O ülkenin olimpiyatlara hazırlanışını izledim. Olimpiyatlarda daha fazla madalya almak için ulusal seferberlik halinde topyekun çalışıyorlar. Genç nüfusu yoğun olan bir ülke olarak bu konuda daha fazla çalışmalıyız” dedi. 

Eğitim kurumlarında spor alanlarının çoğalması fikrini konuklarıyla paylaşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer “Sağlıklı, kendine güvenen nesiller için eğitim kurumlarında spor alanlarının çoğalması gerektiği kanaatindeyim. Biz de göreve geldiğimizden bu yana üniversitemizin her kampüsünde farklı spor dallarının yapılabilmesi için çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hürmüz Koç “Çanakkale böyle bir organizasyona talip olunca mutlu olduk. İlk düşüncemiz halk oyunlarıydı. Daha disiplinli ve katılımı bol bir spor dalı olan basketbolu tercih ettik. Ev sahipliğinden ötürü sizin nezdinizde tüm personelinize teşekkür ediyorum. Federasyonumuzun güçlü bir sponsoru var. Koç Holding bu konuda bize destek veriyor” dedi. 

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ise Koç Spor Fest’in önümüzdeki yıllarda dünyada model olabileceğine dikkat çekerek “İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda Koç Spor Fest dünyada da model olacak. Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu bize şöyle bir güzellik yaptı. Bu yılın başlangıcını Çanakkale’den yaptılar. Güzel yarışmalar oluyor, gençlik kaynaşıyor. Bu vizyonu düşünmek bile başarı” diye konuştu. 

Ziyaret karşılıklı plaket takdimiyle sona erdi.


Kaynak: Haber Merkezi