Yıllardır fazla kilolarından şikayetçi olan ve 156 kilograma kadar ulaşan Cemal Gündüz ne kadar uğraşsa da diyetle kilo veremediğinden dolayı hareket kısıtlılığından ve fiziksel aktivitelerini yerine getiremediğini belirterek Çanakkale Devlet Hastanesi’ne başvurdu.

Genel Cerrahi Hekimleri Op. Dr. Levent Öztürk ve Op. Dr. Temel Bulut tarafından değerlendirilen hasta, morbid obezite tanısıyla bir dizi teste tabi tutuldu. Endokrinoloji Uzmanının da gözetimi ve oluruyla Gündüz’ün tüp mide ameliyatı gerçekleştirildi. 156 kilodan 91 kiloya düşerek eski sağlığına kavuşan Gündüz, ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Levent Öztürk, Op. Dr. Temel Bulut ve ekibine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Başarılı geçen ameliyatın ardından doktorunun tavsiye ettiği diyeti de uyguladığını belirten Gündüz, “Ameliyattan sonra ilk 15 gün sıvı sonrasında ise püreyle beslendim. Şu an asitli gıdalar haricinde  her şeyi yiyebiliyorum. 11 ay gibi bir zamanda sağlıklı bir şekilde 65 kg. verdim. Şu an her işimi rahatlıkla kendim yapabiliyorum ve hareket kısıtlığı yaşamıyorum. Sağlıklı ve hareketli günlerime dönmemi sağlayan çok değerli doktorlarıma, ameliyat ekibine ve cerrahi servisi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 


Kaynak: Haber Merkezi