Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında Kahraman Türk Ordumuzun en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı.
 
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Atatürk Anıtı’na, Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından çelenk sunuldu. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni son buldu.
 
Çelenk Sunma Törenin ardından, Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile beraber Valilik makamında tebrikleri kabul ederek, vatandaşların ve il protokolünün 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.
 
Tebriklerin kabul törenin sonrasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü Kordon Boyunda gerçekleştirilen törende, büyük bir coşkuyla kutlandı. Tören öncesinde; Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile beraber halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. 
 
Törende, “Akdeniz’e” konulu şiir Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi öğrencisi Nida Akpınar tarafından ve Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi Okulu öğrencilerinden Seyhan Önder tarafından “30 Ağustos" konulu şiirler okudu.  Boğaz ve Garnizon Komutanlığından Deniz Binbaşı Evren Bal’ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu. Halk oyunları gösterisinden sonra Kordon Boyundaki kutlama programı tören geçişiyle son buldu.